Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol Pedro Sánchez

A la llum la carta de Sánchez sobre Joan Carles: «A les dures i a les madures»

El president del govern es mostra lleial a la Constitució

El president del govern espanyol Pedro Sánchez
Sánchez assegura que defensarà la Constitució «a les dures i a les madures» | El Periódico
 

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dijous una carta a la militància del partit en què assegura que la monarquia forma part del pacte constitucional sorgit de la transició i que la Constitució «no es pot trossejar i seleccionar». «Som lleials a la Constitució. A tota. De principi a fi. I la defensarem a les dures i a les madures», ha assegurat. 

Pedro Sánchez, a favor de la monarquia

Sánchez manifesta que «vam ser arquitectes d'una Constitució que va propiciar una de les 20 millors democràcies del món i va deixar enrere una dictadura cruel i indigna amb el seu rastre d'infàmia i dolor que seguirem entestats a reparar». «La monarquia parlamentària és un element d'aquest pacte», afegeix. 

La missiva de Pedro Sánchez als afiliats del PSOE arriba després que el rei emèrit Joan Carles I hagi marxat de l'Estat espanyol per la «repercussió pública» que han generat «certs esdeveniments passats» de la seva «vida privada», segons va argumentar en una carta adreçada a Felip VI i que va publicar dilluns la Casa Reial

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del passat dimarts, el president va voler manifestar, referint-se a l'exili de Joan Carles, que «Espanya necessita estabilitat i institucions robustes, i aquestes han d'abonar-se amb exemplaritat, transparència i regeneració». «Tots els responsables públics han de passar comptes de la seva conducta i així serà sense excepcions», afirmava. No obstant això, va voler remarcar que «una conducta irregular compromet el seu responsable, no la institució. No es jutja les institucions, es jutja les persones». 

«La situació sanitària ha millorat»

Pedro Sánchez ha volgut fer referència a la gestió que el seu govern ha fet de la pandèmia, i ha advertit que «la situació sanitària ha millorat però el virus segueix allà». El president anuncia que fins que no es tingui una vacuna «haurem de conviure amb ell mantenint-lo a ratlla amb responsabilitat personal i donant suport a les accions que impulsen les autoritats sanitàries».

Ara, ha assegurat que és l'hora de la «reactivació, que ja comença a reflectir-se en les xifres d'ocupació i d'activitat econòmica». Sánchez ha reconegut que la Unió Europea «ha estat a l'altura i ha aprovat un fons de recuperació sense precedents que aportarà a Espanya 140.000 milions d'euros».