Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La diputada electa del PPC al Congrés per Barcelona i portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la nit del 10 de novembre de 2019

Álvarez de Toledo farà campanya pel PP català tot i els recels de Casado

La diputada al Congrés per Barcelona és un dels reclams electorals que vol fer servir la formació conservadora

La diputada electa del PPC al Congrés per Barcelona i portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la nit del 10 de novembre de 2019
Cayetana Álvarez de Toledo farà campanya pel Partit Popular a les eleccions del febrer a Catalunya. | Catalunya Diari

La diputada al Congrés per Barcelona i exportaveu del PP en aquesta cambra, Cayetana Álvarez de Toledo, farà campanya per la formació popular a Catalunya durant la campanya electoral dels comicis autonòmics del proper 14 de febrer. Aquesta és la decisió de la direcció autonòmica del partit, segons explica aquest dimarts, 24 de novembre, 'Economía Digital'. D'aquesta manera, el PP català es mostra contrari a desaprofitar l'ajut d'Álvarez de Toledo davant d'un electorat on la polèmica diputada té el seu públic i la seva tirada.

Així doncs, malgrat que Álvarez de Toledo ha estat apartada de la primera línia nacional del PP per part de Pablo Casado —des del nou curs polític, la nova portaveu al Congrés és l'exalcaldessa de Logronyo i de perfil molt més moderat, Cuca Gamarra—, des de Catalunya, s'ha reclamat la seva presència en campanya. Álvarez de Toledo no coincidirà amb Casado, amb qui les relacions estan tocades des de la seva destitució: la diputada no ha dubtat a qüestionar decisions del president del partit, com el 'no' a la moció de censura de Vox a Pedro Sánchez. El PP català, necessitat de revulsius electorals per a la campanya, no es pot permetre renunciar a Álvarez de Toledo malgrat els recels des de Gènova.

'Sorpasso' a Ciutadans?

Després de quedar-se amb només quatre diputats a les eleccions del passat 2017, el PP espera ara una remuntada per tal de recuperar, almenys parcialment, el múscul parlamentari de què disposava fa tan sols uns anys —tot just el 2012, el PP d'Alícia Sánchez-Camacho assolia 19 escons al Parlament de Catalunya. Ara, l'expectativa electoral no és aquesta ni de bon tros, però sí la d'una pujada notable. Les enquestes els donen entre 6 i 9 diputats, batallant per la cinquena plaça electoral.

El PP vol treballar per superar la desena de diputats i aproximar-se a la dotzena. Si es produeix tal creixement, pot ser a costa de C's, a qui les enquestes situen ara a l'entorn dels 13-15 diputats: el 'sorpasso', des del punt de vista del PP, és possible. La formació d'Alejandro Fernández, el president que ha sabut reconduir el PP català d'una situació crítica, té clar que el seu objectiu serà recuperar el màxim de vot prestat a C's que, el 2017, va confiar en Arrimadas i que n'han resultat decebuts.