Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Álvarez de Toledo es queda sola criticant el tancament del Congrés

Novament, Álvarez de Toledo es desmarca de la línia del seu partit

Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.
Cayetana Álvarez de Toledo és la portaveu del PP al Congrés dels Diputats. | Catalunya Diari

Si no n'hi va haver prou la setmana passada, quan el PP va decidir que assistiria a les manifestacions feministes del 8-M i ella ho va criticar, Cayetana Álvarez de Toledo s'ha tornat a mostrar discrepant, aquest cap de setmana, de les decisions preses per la direcció del seu partit.

Després que Javier Ortega Smith, diputat de Vox, donés positiu per coronavirus, la Mesa del Congrés dels Diputats, d'acord amb la Junta de Portaveus, va optar per tancar la cambra durant una setmana i anul·lar qualsevol activitat, parlamentària o no. Una decisió que es va prendre amb el suport dels representants del PP.

Álvarez de Toledo es desmarca de la decisió del seu propi partit

Novament, Cayetana Álvarez de Toledo ha tornat a mostrar-se distant amb la decisió del seu partit. «El Congrés no es tanca ni en temps de guerra», va expressar la portaveu popular al Congrés. Malgrat la postura del PP, Álvarez de Toledo va exigir que «Sánchez prengui el control de la situació» i va demanar que comparegués davant de tota la cambra. Dijous ho farà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per informar de la situació del coronavirus a l'Estat, en comissió —l'única activitat que sí que es farà al Congrés, atès que tot gira al voltant d'aquesta qüestió.

A Álvarez de Toledo, però, li sembla insuficient. «La democràcia no es posa en quarentena», va espetar ahir entre els passadissos de la cambra la diputada del PP per la circumscripció de Barcelona.

Cada cop més sola

Álvarez de Toledo ha protagonitzat nombroses sortides de to que li han merescut crítiques des de la seva pròpia formació en les darreres setmanes: des d'atacs indiscriminats a 'La Sexta', que li van valdre desautoritzacions dels presidents gallec i andalús, Alberto Núñez Feijóo i Juan Manuel Moreno Bonilla; o l'assistència a les marxes del 8-M. L'allunyament de Cayetana respecte la línia del PP es fa cada cop més palpable: una soledat que sembla no tenir aturador i que podria acabar, a mitjà termini, amb una guerra oberta entre ella i el PP.