Un dels CDR detinguts «creu que li van donar alguna substància durant el trasllat»

L'advocat David Aranda denuncia que han patit maltractament psicològic

David Aranda denuncia que han patit maltractament psicològic
David Aranda denuncia que han patit maltractament psicològic | TV3

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va denunciar dilluns que un dels CDRs empresonats mostrava llacunes i que el podrien haver drogat durant els interrogatoris. «Té llacunes i no sap ben bé en quina situació es trobava durant algunes hores», explicava a 'Catalunya Ràdio'.

Ahir, al programa 'El món a Rac 1', va parlar David Aranda, advocat de Xavier Duch i de Ferran Jolis, on va tornar a remarcar que el segon d'aquests «té certes llacunes d'un període de la detenció, i creu que li van donar alguna substància en el trasllat cap a Madrid, a l'altura dels Monegros».

  

David Aranda assegura que han estat maltractats psicològicament

L'advocat assegura que els CDRs empresonats des del 23 de setembre, han sigut coaccionats fins a «fer-los dir el que ells volien sentir» mitjançant maltractament psicològic «Al Jordi Ros el van amenaçar de detenir el seu germà, que té esquizofrènia, i que li provocarien un brot psicòtic a la comissaria si no deia el que ells volien».

Aranda explica que els joves «estan relativament bé» però que no saben «amb quines proves els acusen de terrorisme» i que cap dels detinguts tenia intenció de cometre «cap mena d'atemptat ni fer mal a ningú».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari