Un dels CDR detinguts «creu que li van donar alguna substància durant el trasllat»

L'advocat David Aranda denuncia que han patit maltractament psicològic
David Aranda denuncia que han patit maltractament psicològic | TV3

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va denunciar dilluns que un dels CDRs empresonats mostrava llacunes i que el podrien haver drogat durant els interrogatoris. «Té llacunes i no sap ben bé en quina situació es trobava durant algunes hores», explicava a 'Catalunya Ràdio'.

 

Ahir, al programa 'El món a Rac 1', va parlar David Aranda, advocat de Xavier Duch i de Ferran Jolis, on va tornar a remarcar que el segon d'aquests «té certes llacunes d'un període de la detenció, i creu que li van donar alguna substància en el trasllat cap a Madrid, a l'altura dels Monegros».

  

David Aranda assegura que han estat maltractats psicològicament

L'advocat assegura que els CDRs empresonats des del 23 de setembre, han sigut coaccionats fins a «fer-los dir el que ells volien sentir» mitjançant maltractament psicològic «Al Jordi Ros el van amenaçar de detenir el seu germà, que té esquizofrènia, i que li provocarien un brot psicòtic a la comissaria si no deia el que ells volien».

 

Aranda explica que els joves «estan relativament bé» però que no saben «amb quines proves els acusen de terrorisme» i que cap dels detinguts tenia intenció de cometre «cap mena d'atemptat ni fer mal a ningú».

 

També et pot interessar...

 

Més notícies de la categoria Política