Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

Chacón revela que li van preguntar pel seu «posicionament polític» abans de cessar-la

L'exconsellera d'Empresa respon amb subtilesa quan li pregunten pels motius de la seva destitució

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) iniciava aquest dilluns, 12 d'octubre, les eleccions primàries per escollir cap de llista per a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer. Fins el proper 21 d'octubre, es podran presentar candidatures internes per ser el cap de cartell de la formació i ja ha anunciat que s'hi presentarà Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement del Govern fins el mes de setembre passat. Chacón serà la candidata amb tota seguretat: s'espera que no es presenti a les primàries cap altre pes pesat del partit, de manera que la política igualadina, de 52 anys, tindrà via lliure per ser la candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat.

Chacón comença el seu 'tour' pels mitjans

Des del passat cap de setmana, Àngels Chacón ha iniciat ja el seu 'tour' amb entrevistes a diversos mitjans de comunicació —tot i haver-les de fer telemàtiques: aquest dilluns ha explicat que es troba confinada perquè la seva filla ha donat positiu per la covid-19. Tant a 'La Vanguardia' el passat dissabte com aquest dilluns a 'Els Matins' de TV3, la cap de cartell 'in pectore' del Partit Demòcrata s'ha referit a la seva polèmica destitució com a consellera d'Empresa per part del president Torra, que va ser titllada de «purga» des del PDeCAT en tractar-se de l'única membre del Govern d'aquesta formació.

Chacón, diplomàtica, ha evitat fer servir grans qualificatius, però sí que ha explicat un fet molt significatiu sobre com es va produir el seu cessament. «Abans de la destitució, se'm va preguntar quin era el meu posicionament polític», ha explicat, insinuant que la seva alineació amb el PDeCAT i l'independentisme moderat i centrista van ser una de les causes del seu cessament i, per tant, assenyalant la tesi de la purga política.

Torra diu que el motiu va ser la gestió dels fons europeus

A Catalunya Ràdio, aquest dilluns al matí, l'expresident Torra ha expressat que la destitució no va ser cap «purga», sinó que va cercar el nomenament de Tremosa per «la seva experiència europea davant la gestió dels fons de la UE per la lluita contra la crisi de la covid». Un argument que no ha diluït el que ha plantejat Àngels Chacón sobre el qüestionament del seu posicionament polític, apuntant a la tesi de la «purga» de qui, el proper 2 de novembre, es convertirà de manera oficial en la candidata del PDeCAT a la Generalitat.