Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020

C's demana a Sánchez que no cedeixi al «xantatge» dels independentistes

Roldán insta el Govern a assumir que Torra «no pot continuar ni un dia més al capdavant de la Generalitat»

Lorena Roldán durant l'acte celebrat a plaça Universitat
Lorena Roldán creu que la taula de diàleg és de «xantatge»   | Catalunya Diari

Lorena Roldán,  la líder de C's a Catalunya, demana al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que «no cedeixi més davant d'una taula que no és de diàleg, sinó de xantatge» i que «deixi de legitimar» el president de la Generalitat, Quim Torra, com a «interlocutor vàlid, perquè ha estat inhabilitat per la justícia».

«Torra no vol diàleg, només vol parlar de com i quan separar Catalunya de la resta d'Espanya», ha assegurat preguntada per la insistència de Torra pel mediador internacional, en una entrevista a 'El Punt Avui', i per la reivindicació de la taula de diàleg que fa el conseller Alfred Bosch en una entrevista a l'ACN. «El Govern ha d'assumir que Torra no pot continuar ni un dia més al capdavant de la  Generalitat», ha afirmat.

En una atenció  als mitjans de comunicació aquest diumenge,  Roldán  demana a Torra que «faci un pas al costat» perquè considera que ja està inhabilitat. La líder de Cs a Catalunya ha exigit a Sánchez que «deixi de donar ales» als partits independentistes amb la taula de diàleg. Segons Roldán, «els separatistes tornaran a demanar més privilegis per a ells mateixos però no per a tota la ciutadania».

C's aposta per coalicions de partits i entitats per no perdre «ni un sol vol»

La portaveu de Cs al Parlament també ha parlat de les coalicions electorals que estan explorant amb el PP amb la idea que se segellin a Catalunya, el País Basc i Galícia, que creu que són «territoris amenaçats pel nacionalisme». Roldán ha defensat que no es tracta de «sumar simples sigles» sinó de buscar un «pacte molt més enllà, transversal» i que, a més de partits, també aplegui entitats de la societat civil. Preguntada precisament si una figura de la societat civil podria liderar aquestes coalicions, ha evitat posicionar-se i ha dit que s'ha d'anar pas a pas.

Roldán ha assegurat que C's està «posant per sobre els  interessos  d'Espanya als de partit» i ha demanat al PP que «actuï amb conseqüència». Per això li ha demanat «sumar esforços entre constitucionalistes» perquè «no es perdi ni un sol vot» per «frenar l'amenaça del nacionalisme». La dirigent de Cs ha argumentat que «circumstàncies excepcionals en territoris excepcionals» requereixen «solucions excepcionals».

La líder de C's a Catalunya i senadora ha fet aquestes  declaracions en una visita a les Jornades Commemoratives del Dia d'Andalusia, que se celebren aquest cap de setmana a La  Farga, a l'Hospitalet de Llobregat. L'han acompanyada el president de la formació al Parlament, Carlos  Carrizosa; la diputada Noemí de la Calle i el portaveu a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat,  Miguel García.

També et pot interessar...