Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
C's

Ciutadans hauria pactat amb els partits independentistes per tenir un càrrec a la CCMA

El partit taronja es quedaria amb un càrrec a la CCMA, i els restants es repartirien: dos per JxCat, dos per ERC i un per al PSC

Lorena Roldán
C's hauria pactat amb JxCat i ERC per tenir un càrrec a la CCMA i no ho hauria dit per por | Catalunya Diari

 

Lorena Roldán, diputada per Ciutadans al Parlament de Catalunya, no ha tingut miraments a l'hora de criticar els diferents partits per fer pactes amb l'independentisme. Després que Roldán titlles de «còmplice» al PSC per no donar-li suport a la moció de censura, presentada per ella mateixa, o els critiqués per pactes amb JxCat com el de la Diputació de Barcelona, ara és el  partit taronja el que està en el punt de mira.

  

La  imminent aprovació de la nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans ha fet que els partits, entre ells C's, ERC, JxCat i PSC, comencessin les negociacions  per repartir-se els càrrecs dins aquesta entitat pública, un fet que posa en qüestió la fiabilitat dels taronges després de les constants crítiques a la televisió pública catalana. Segons informa 'Crónica Global, C's es quedaria amb un càrrec a la CCMA, i els restants es repartirien: dos càrrecs per JxCat, dos per ERC, i un per al PSC.

Com porten demanant des de fa diversos anys el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el comitè d'empresa de TV i el Sindicat de Periodistes, aquesta nova llei pretén garantir la independència, professionalitat i neutralitat d'aquests càrrecs, i evitar el control del Govern. Una llei que segons sembla, es troba molt  avançada i podria ser aprovada els pròxims dies 23 i 24 d'octubre en un Ple del Parlament. A més, a diferència dels altres mandats, s'atorgaran set consellers a la CCMA i cinc al CAC, un canvi de proporcions que podria deixar entrar als comuns als càrrecs.

Negociació en secret

Tot i que C's sempre ha negat cap pacte, el partit taronja hauria negociat amb anterioritat amb els partits independentistes. Segon informa el mitja esmentat anteriorment, hauria pactat, a finals del 2018, amagar els acords de la CCMA fins després de les eleccions andaluses per evitar que el PP pogués utilitzar-ho en la seva contra. Per aquest motiu, el repartiment de cadires s'hauria conegut tan sols tres dies després de les eleccions.

També et pot interessar...