Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau i Jessica Albiach, 2020

Colau para els peus a Albiach: l'estàtua de Colom no es desmunta

L'alcaldessa defensa mantenir-la amb una «explicació crítica»

Ada Colau i Jessica Albiach, 2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parat els peus a la proposta de Jessica Albiach. | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha definit l'estàtua de Colom com una «icona» de la ciutat i ha explicat que la majoria d'experts aposten per mantenir-la amb «una explicació crítica». En una entrevista a RAC1, ha posat com a exemple fer una exposició al voltant de l'estàtua.

Segons l'alcaldessa, es tracta d'un debat «necessari» que s'ha de fer de «manera serena». D'aquesta manera, l'alcaldessa s'ha referit a aquest debat després que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, hagi dit aquest cap de setmana que seria una «bona mesura» que Barcelona desmuntés l'estàtua de Colom i hagi lamentat l'existència d'un «racisme institucional» al país. D'aquesta manera, doncs, Colau ha parat els peus a la proposta d'Albiach, que ha generat polseguera atès, precisament, que l'estàtua de  Colom  és tot un referent de la ciutat.

Barcelona podria passar dijous a fase 3

El Govern ha proposat que les regions sanitàries de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida passin a la fase 3 a partir d'aquest dijous, dia 18 de juny. Si el Ministeri de Sanitat ho accepta, a partir de llavors tot Catalunya estarà en la fase 3 de desescalada. El Procicat ha aprovat aquest dilluns la proposta a instàncies de Salut.

La conselleria decideix fer aquest pas perquè es manté a la baixa l'evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumenten fer el pas per «l'impuls donat a l'atenció primària» amb la disposició de proves PCR per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment dels casos, segons explica el departament en un comunicat.

Divendres passat, Salut va descartar que les regions de Barcelona i metropolitanes, i Lleida, passessin a la fase 3 des d'aquest dilluns 15 de juny. De fet, el Ministeri de Sanitat va aprovar el pas a aquesta fase de desescalada de les regions de Girona i de la Catalunya Central, ja que era la proposta que li havia traslladat la Generalitat. Tot i això, Salut  ja va avançar que demanarien un canvi de fase perquè fos efectiu abans del cap de setmana que ve. Finalment, el Procicat ha aprovat traslladar al govern espanyol que el canvi de fase sigui efectiu dijous.