Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Pablo Casado.

Commoció al PP: Mor sobtadament el polític Daniel Maza

Daniel Maza ha mort a només 50 anys

El Partit Popular està de dol. Aquest dijous la formació conservadora coneixia la mort de Daniel Maza, alcalde d'Ortigosa de Cameros, a La Rioja. El regidor ha mort a 50 anys a causa d'un infart.

Fa uns dies, havia estat hospitalitzat per culpa d'una malaltia. Aquesta patologia podria haver estat la responsable de l'aturada cardíaca. La notícia ha provocat una gran commoció entre els veïns del municipi.

«Avui és un dia trist, ens hem d'acomiadar de Daniel Maza, una de les millors persones que he conegut. Una persona dedicada a la seva família, al seu poble», assenyalava l'alcalde del veí poble d'El Rasillo, Rubén Martínez Soriano.

Muntatge fotogràfic de Daniel Maza i una mà aixecada.
Daniel Maza era un alcalde molt compromès amb el seu poble. | CatalunyaDiari 

Era un gran apassionat dels animals, que considerava «la seva segona família», recorden. Es dedicava a la ramaderia i el 2019 va assolir l'alcaldia d'Ortigosa amb majoria absoluta. Amb anterioritat ja havia aportat el seu granet de sorra al Partit Popular com a regidor.

Durant el mandat va aconseguir dos grans èxits, que els veïns sempre recordaran. D'una banda, el transvasament del subministrament elèctric del consistori a Iberdrola i la signatura del conveni per a la reforma del viaducte Sant Martí. També va obtenir la seva declaració com a Bé d'Interès Cultural com a monument.

El tinent d'alcalde d'Ortigosa i principal candidat a ocupar el càrrec, Víctor Martínez, estava molt afectat. Fins i tot, es va negar a fer declaracions als mitjans.

El PP de La Rioja va traslladar els seus condols a través d'un comunicat de premsa. Van mostrar «seu pesar per la sobtada mort de l'alcalde», donant «els seus més sentits condols a la família, companys i amics» del regidor.

Asseguraven que «tant la formació política com els veïns d'Ortigosa de Cameros sempre el recordaran. Pel seu compromís amb la localitat i l'esforç per millorar la qualitat de vida a la serra camerana».

El president del Partit Popular de La Rioja va dedicar a Daniel Maza unes paraules boniques a Twitter. «Avui és un dia molt trist per a tots els camerans», apuntava. «Aquells que hem compartit bons moments amb ell sempre el recordarem amb enorme afecte, el mateix que ell tenia al seu poble».

La notícia ha caigut com un gerro d'aigua freda al municipi de La Rioja, però també en la formació conservadora. A les últimes hores també coneixien la mort d'un altre polític il·lustre com Antonio Sánchez.

El murcià, que va morir a 71 anys, va ocupar diferents càrrecs al partit durant les últimes dues dècades. A l'ajuntament de Múrcia va exercir de regidor durant 16 anys. Dotze d'ells al govern i quatre més a l'oposició.

Daniel Maza era molt estimat pels veïns

El Partit Popular s'ha acomiadat de Daniel Maza i d'Antonio Sánchez en només 24 hores. Eren dues persones molt estimades pels seus veïns, que s'havien implicat al màxim per aconseguir un benestar més gran dels ciutadans.

Daniel Maza amb mascareta.
Maza sempre serà recordat al Partit Popular per la seva gran tasca. | Govern de La Rioja 

En el cas del regidor d'Ortigosa i d'altres alcaldes de municipis petits, és habitual que les seves tasques no siguin retribuïdes. La seva vida era al camp, amb els animals, feliç atenent la ramaderia.

Sempre havia tingut el suport dels seus, com demostra el fet que aconseguís governar amb majoria absoluta. Hi havien posat moltes esperances, conscients que s'implicaria al màxim en les tasques municipals.

El Partit Popular, immers en un període de renovació i amb Pablo Casado a la casella de sortida, ara plora Maza i Sánchez. Seran recordats per la bona feina feta durant els últims anys.