Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una mestra d'escola amb els seus alumnes

Les noves escoles de Catalunya que acaben d'anunciar que també faran vaga

Els sindicats de l'escola concertada també convoquen vaga els dies 15 i 16 de març

Els docents, en peu de guerra. Els sindicats continuen sense donar treva i tensen encara més la corda convocant vaga a les escoles concertades els dies 15 i 16 de març. Els sindicats més representatius de l'escola concertada, USOC, UGT i CCOO, ho han fet públic aquest mateix divendres. 

Denuncien l'actitud «immobilista» i la manca de diàleg del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, davant de temes com la modificació del currículum o el calendari escolar. 

Els sindicats ja van convocar vaga a les escoles i instituts els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març.

L'avançament del calendari escolar, el quid de la qüestió

Entre les diferents exigències que plantegen hi ha la retirada de l'ordre de calendari escolar i la retirada del decret de currículum de l'educació bàsica. 

Sobre el requeriment del C2 entre el professorat, exigeixen «diàleg». Amb aquestes i altres premisses demanen una «negociació real» amb el Departament i, de no fer-ho, avisen que demanen la dimissió del conseller.

També exigeixen un increment de la inversió en educació fins a arribar al 6% del PIB, reduir les ràtios estructurals i mínimes de concertació per al manteniment de l'ocupació i cap tancament de grups.

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, en roda de premsa amb el president de la Generalitat Pere Aragonès
El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, al centre de la polèmica per l'avançament del curs escolar. | ACN

Demanen un nou acord de plantilles

A banda, reclamen la negociació d'un nou acord de plantilles que desenvolupi la LEC, l'establiment immediat de la jubilació parcial al sector. I també el retorn del reconeixement del primer estadi als 6 anys i un acord de plantilles per al personal d'administració i serveis, PAS, en el pagament delegat.

En l'àmbit concret de l'educació especial, sol·liciten que s'estableixi una dotació de personal d'infermeria, eliminar la discriminació entre categories professionals i una regulació urgent dels recursos dels centres.

«Estem esgotats»

En els darrers anys, assenyalen, han instat el Departament a negociar els problemes «estructurals» que afecten els professionals de la concertada i afirmen no han obtingut cap resposta positiva. 

«Estem esgotats per la situació general del sistema educatiu en aquest temps de pandèmia i perquè estan desenvolupant la seva feina amb unes plantilles notablement inferiors a la dels centres públics», apunten.