Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

La conferència de Puigdemont a Prada de Conflent haurà de ser sense públic

La cita està prevista per al proper divendres, 21 d'agost

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont haurà de fer la conferència a Prada sense comptar amb la presència de públic. | ACN

L'expresident de la Generalitat, diputat del Parlament Europeu i president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha rebut un bon gerro d'aigua freda després que la prefectura de Prada de Conflent hagi prohibit expressament cap concentració de persones en motiu de la Universitat Catalana d'Estiu, que cada agost se celebra en aquesta vila nord-catalana.

Puigdemont, sense públic

El cas és que, en el marc de la trobada, Puigdemont té previst desplaçar-s'hi per fer-hi una conferència el proper divendres, 21 d'agost. La cita, que es preveia concorreguda —en fer-se molt a prop del Principat de Catalunya es preveia que diversa gent s'hi acostés per veure de prop i saludar el president— no ho podrà ser davant de les limitacions promogudes per l'autoritat local, que ha ordenat que les xerrades programades, inclosa la de Puigdemont, s'hagin de seguir per Internet i no presencialment.

La visita de Puigdemont a Prada de Conflent —hores d'ara no s'ha descartat encara la visita presencial a la Universitat Catalana d'Estiu— serà el tercer desplaçament conegut de Puigdemont a la Catalunya Nord després d'obtenir la immunitat parlamentària derivada de la seva condició d'eurodiputat, a la qual va accedir el desembre de 2019 després de mesos de conflictes jurídics oberts amb l'Estat, que li impedia prendre possessió de l'acta.

L'acte de Perpinyà, la primera visita de Puigdemont a la Catalunya Nord

La visita més destacada de Puigdemont va ser el passat 29 de febrer, quan va congregar més de 100.000 persones al Parc des Expositions de Perpinyà, en un acte que, des de Junts per Catalunya, es va promocionar com la tornada del president al territori català —el 29 d'octubre de 2017 va marxar de Catalunya, pocs dies abans que part dels seus consellers fossin empresonats de manera preventiva per l'organització de la consulta de l'1-O i la posterior declaració unilateral d'independència.

Puigdemont va tornar a Perpinyà fa poc més d'un mes. Va ser el passat 4 de juliol, quan va presidir, a la capital del Rosselló, una nova reunió del govern del Consell per la República. Algunes informacions apunten que Puigdemont va aprofitar la seva estada a la Catalunya Nord per mantenir reunions discretes amb altres personalitats, com ara el seu amic i expresident del FC Barcelona, Joan Laporta. A Prada, doncs, arribarà la tercera visita pública de Puigdemont a la Catalunya Nord en el que va de 2020.