Conflicte a Sant Cugat entre ERC i JxCat per les despeses públiques

El grup municipal d'ERC ha trobat irregularitats en anteriors comptes anuals i ha decidit portar el cas a la Fiscalia
Mireia Ingla Sant Cugat
L'actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha denunciat el cas a través de Twitter | Twitter (@mireiaingla)

Comença una nova batalla entre ERC i JxCat, en aquesta ocasió, a Sant Cugat del Vallès. La ciutat més rica de la regió – la mitjana de la renda de tots els habitants és d'uns, aproximadament, 50.000 euros l'any – és governada, des de les eleccions passades, per Mireia Ingla, d'ERC. La nova alcaldessa no s'ha tallat gens en compartir la sorpresa que es va trobar quan va entrar a dirigir el consistori: un total d'1,4 milions d'euros pagats en factures sense contracte per l'anterior grup municipal que governava a la ciutat, JxCat.

 

 

El passat 30 de juliol, Ingla va fer pública la seva troballa a través el seu perfil de Twitter, on va assegurar també que portaria el cas a la Fiscalia. «Sant Cugat no es mereix una gestió dels diners públics que se salti la Llei de Contractes», assegurava, fent referència a la mala gestió que hauria fet en el seu moment JxCat. Segons ha informat Ingla amb la seva piulada, aquesta irregularitat ha estat detectada per l'Interventor de l'Ajuntament als comptes que es van registrar de l'any 2018.

 

Un informe de 100 pàgines explica detalladament les irregularitats trobades

L'informe que ha portat a aquesta situació a la ciutat més rica de Catalunya ja va ser desvetllat fa unes setmanes per 'El Confidencial', i inclou factures sense comptabilitzar o despeses incontrolades, entre altres fets que demostren que les anteriors legislatures van tenir una gestió desenfrenada.

 

Carmela Fortuny Sant Cugat
Carmela Fortuny, antiga alcaldessa de la ciutat, seria una de les principals culpables d'aquest cas, ja que es tracta de l'any 2018 | Twitter (@valex_cat)

 

A més, aquest fet també va ser corroborat per un informe de gairebé 100 pàgines que va fer l'Interventor de l'Ajuntament quan va analitzar tot el succeït. Tan gran va ser la troballa, que el mateix Interventor va decidir presentar un comunicat a la Sindicatura de Comptes. A banda, el grup municipal de Ciutadans també va voler presentar una denúncia a la Fiscalia per aquestes despeses incontrolades dels exercicis 2017 i 2018.

 

Altres casos de corrupció per JxCat a Sant Cugat

No és la primera vegada que l'Ajuntament de Sant Cugat es veu implicat en una trama d'aquesta mena, i amb més motiu quan el partit amb arrels convergents fa 32 anys que governa la ciutat. Ja va ser acusat pel cas Palau – on la CDC va resultar condemnada per finançament il·legal – per l'adjudicació d'un pavelló esportiu. El 4% del cost d'aquesta construcció es va transferir al Palau de la Música, el qual va fer arribar un 2,5% a la Fundació Trias Fargas, que en aquell moment depenia del partit convergent.

 

Un altre conflicte corrupte que va sortir a la llum va ser en la rehabilitació d'un edifici públic, la qual va costar 270.000 euros més IVA. D'aquesta obra l'empresa en va emetre 37.000 en concepte d'increment de treballs ja executats, però després es va demostrar que no hi havia cap justificació per haver augmentat la despesa en gairebé 40.000 euros més.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari