Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el març de 2020

El Congrés aprova la quarta pròrroga de l'estat d'alarma

Pedro Sánchez ha aconseguit els suports de Ciutadans i el PNB

Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el març de 2020
El Congrés ha aprovat la quarta pròrroga de l'estat d'alarma | Catalunya Diari

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres a la tarda la nova pròrroga  de l'estat d'alarma, la quarta que sol·licita el president Pedro Sánchez. La seva aprovació ha estat possible gràcies als vots de PSOE, Unides Podem, Ciutadans, el Partit Nacionalista Basc, Més País i grups com Coalició Canària, Teruel Existe o Nova Canària.

El PP finalment s’ha abstingut  enmig de crítiques creuades entre el líder dels populars, Pablo Casado, i el president, Pedro Sánchez. També ho han fet altres formacions com  EH Bildu o el BNG. Vox, ERC, JxCat i la CUP hi han votat en contra. La mesura ha comptat amb 178 suports, 75 vots contraris i 97 abstencions.

La sessió ha començat a les deu del matí amb un únic punt a l’ordre del dia:  la pròrroga de l’estat d’alarma. I ho ha fet igual que a les darreres sessions: amb un hemicicle pràcticament buit i amb imatges de diversos diputats amb guants i mascaretes. Més de 300 parlamentaris havien demanat el vot telemàtic.

Aixecar l'estat d'alarma, un «error absolut»

El primer a intervenir ha estat Sánchez i durant el seu discurs ha assegurat que aixecar ara l’estat d’alarma  seria un «error absolut»  i ha demanat a les CCAA corresponsabilitat fiscal perquè en el context actual calen recursos públics i  no s’han de fer «regals fiscals» ni «obsequis als qui més tenen». També ha promès que  la desescalada serà «cogovernada» i que les autonomies hi tindran un paper «protagonista».

  

  

la malaltia està essent controladaun homenatge públic a les víctimes de l’epidèmia