Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joves d'Arran cremen fotos del rei davant la catedral de Barcelona

Arran crema imatges de Felip VI en una manifestació davant la catedral de Barcelona

Els joves s'han congregat davant la Basílica de Santa Maria del Mar amb motiu de protesta i homenatge a l'activista Gustau Muñoz

Ni la pluja ni l'esbarjo han evitat que el gran grup de joves d'Arran es manifesti aquest matí al Born, davant la Basílica de Santa Maria del Mar. Entre cants de 'Bella Ciao' i senyeres onejades amb un esperit juvenil, l'acte d'Arran, amb un suport de la CUP i Endavant, ha recorregut la via Laietana  causant estralls en la façana de l'edifici de Foment del Treball Nacional. Poc abans, havien cremat diverses caixes decorades amb imatges de la família reial, el Tribunal Suprem, Vox, PP, C's i PSOE; no han deixat canya dreta.

  

«Anticapitalistes. Contra el capital, acció directa», cridaven. «El turisme mata els barris», clamaven uns altres. Cert és que no anaven a l'uníson però l'objectiu, després dels actes de protesta, ha estat comú: homenatjar a l'activista Gustau Muñoz, el militant d'esquerres de 16 anys que va ser abatut a trets per la policia fa 41 anys durant una manifestació convocada pel Partit Comunista.

Paral·lelament, la manifestació ha coincidit amb la representació de la Coronel·la, que ha hagut de canviar el seu recorregut per no topar-se amb Arran.

La lluita entre el jovent i el Govern: una flama viva

La portaveu de l'organització, Núria Martí, ha assegurat que rebutjaran participar en altres actes: «No ens ajuntarem amb aquesta gent». És tangible que no hi ha confluència amb la Generalitat, i és que, fa gairebé dos mesos, diversos activistes van ser arrestats per delictes de desobediència civil; el detonant per posar un punt i coma en l'enemistat entre Torra i el que ara en diuen l''esquerra independentista'.

  

En referència a la sentència del Suprem, el diputat de la CUP Carles Riera ha assenyalat que caldrà fer «un esforç» que haurà de passar per «la desobediència civil i institucional» amb «una resposta massiva».

També et pot interessar...