Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, en l'acte fundacional de la Crida

La Crida descarta convocar eleccions com a resposta a la sentència de l'1-O

La formació política defensa una «mobilització permanent» liderada per la ciutadania si la sentència és condemnatòria

Quim Torra, en l'acte fundacional de la Crida
La Crida descarta convocar eleccions com a resposta a la sentència de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

La Crida descarta la convocatòria d'eleccions com a resposta a una possible sentència condemnatòria per l'1-O i aposta per una «mobilització permanent» liderada per la ciutadania. Des de la formació política, s'exposa que «no hi ha cap altra sentència acceptable que l'absolutòria», de manera que si és condemnatòria, asseguren que la mobilització ha de ser «molt unitària» i «de país».

Morral defensa la «unitat» com a resposta a les sentències

Això és el que ha traslladat el secretari general de la Crida, Antoni Morral, al president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. En plena ronda de contactes de Torra amb partits i entitats per teixir una estratègia conjunta, Morral ha apostat per una «resposta ciutadana», «ben organitzada» i «unitària».

Membres de La Crida
Quim Torra amb membres de La Crida abans de la reunió | ACN

 

Segons Morral, «tenim pressa per donar compliment al mandat de l'1-O, però volem fer les coses bé. Aconseguir l'objectiu i fer les coses bé només és viable a través de la unitat». Així doncs, defensa que la convocatòria d'eleccions no té per què anar lligada a la sentència del judici dels presos  i subratlla que «és totalment una qüestió a part, no té una relació causa-efecte amb la resposta a les sentències».

La Crida vol «cercar una proposta unitària en el marc polític»

Tanmateix, des de la formació es reivindica que, si la resolució condemna als presos, hi haurà d'haver una mobilització que «interpel·li tots els demòcrates» i estigui oberta a «un gran ventall de la ciutadania». A més, Morra no només destaca la importància d'una «resposta ciutadana», sinó que també  reclama als partits independentistes una «resposta política unitària».

Finalment, el secretari general de la Crida ha instat als partits independentistes a fer un «acord polític» i «cercar una proposta unitària en el marc polític». Segons Morral, la Diada establirà l'inici del curs polític, pel que ha fet una crida a la «màxima participació», ja que considera que es tracta d'una mobilització «excepcionalment important» per la proximitat amb la sentència.

També et pot interessar...