Grande-Marlaska

Crisi oberta a la Guàrdia Civil: Marlaska cessa seu el número tres, Fernando Santafé

El canvi es produeix després del cessament de Pérez de los Cobos i la dimissió del número dos de la Benemèrita

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha cessat el número tres de la Guàrdia Civil, el tinent general  Fernando Santafé, i ha acordat l'ascens del general de divisió Félix Blázquez, que el substituirà en el càrrec de cap d'Operacions de la Direcció Adjunta Operativa de la Benemèrita.

La decisió es produeix després del cessament del coronel de la Guàrdia Civil,  Diego Pérez de los Cobos, cap de la GC a Madrid, i de la dimissió del número dos del cos, el director adjunt, Laurentino Ceña. En un comunicat, el Ministeri de l'Interior justifica que el canvi s'emmarca en el nou impuls que es vol donar a la Guàrdia Civil davant dels reptes de la seguretat del segle XXI. Santafé  serà proposat per ocupar un nou destí a la Direcció del Centre Universitari de la Guàrdia Civil.

Un equip a mesura

El passat mes de gener, a més, el titular d'Interior va decidir cessar Ana Botella, secretària d'Estat de Seguretat i per tant número 2 del ministre, i Félix Azón, el director de la Guàrdia Civil. Des d'Interior explicaven que el cessament dels dos alts càrrecs es deuen al fet que el ministre Marlaska volia disposar d'un equip «amb figures escollides expressament sota el seu criteri».