Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cristina Cubero

Cristina Cubero sobre la independència: «Visc pitjor que fa 5 anys»

La periodista va parlar de política però també de futbol al programa de Rufián 'La Fábrica'

La Fábrica de Rufián
Cristina Cubero a La Fábrica de Rufián | YouTube 'La Fábrica' de Rufián

La periodista esportiva Cristina Cubero ha estat l'última a passar per'La Fábrica' de Rufián, un espai propi del líder d'Esquerra Republicana el qual denomina com a lliure de 'pataletes' on ell mateix entrevista a gent diversa: «Aquí es podrà dir el que es vulgui, com es vulgui. Parlarem amb gent de la cultura, la comunicació, la política i l'activisme». Les declaracions de Cubero durant l’entrevista amb Rufián no s’han quedat curtes i ha parlat sobre companys de professió així com ha entrat en el tema de la independència. 

Es fa evident una difícil relació entre Cubero i Maldonado

Parlant de les declaracions de Julio Maldonado 'Maldini', expert en futbol, que va assegurar que «el que es fa a les mitjanits a Mega ('El Chiringuito') és més un show que un programa d'informació esportiva», a més de  qualificar a Tomás Roncero d'un no periodista. A Cubero aquesta declaració li va semblar impròpia i rastrera, «Des d'avui, Maldini té un enemic de per vida»

També van parlar de Josep Pedrol, el seu excap a 'El Chiringuito de Jugones'. Responent a la pregunta de Rufián de si Pedrol és una titella de Florentino Pérez, Cubero deia: «A ell sempre l'han acusat de ser-ho... Té molta relació amb ell. Jo crec que Florentino és la seva font», cosa que Rufán va respondre assegurant que era una bonica manera de dir-ho.

Sobre el panorama polític actual

La periodista va considerar que la situació política actual està massa corrompuda, que els polítics han de prendre decisions importants com un pacte d’estat, que si no se seguirà passant de la política. En un tuit declarava «Estem als antípodes en temes importants,  però sabem dialogar. Sí. Diàleg».

Parlant de futbol, del Barça i de Catalunya Rufián li preguntava si li molesta que al  minut17.14 es cridi independència a cada partit del Camp Nou. «No em molesta però no ho comparteix-ho. L'esport ha d'estar al marge de la política», comentava Cubero. A lo que el diputat d’ERC va insistir: «I quan arriba el Barça o l'Athletic a una final de Copa i s'ha xiulat l'himne espanyol?», al que la seva entrevistada va contestar: «Cadascú és lliure, però no és el lloc. No vagis a València o Madrid a veure una competició que es diu Copa del Rei».

Piqué i la selecció espanyola

Rufián li plantejava a la periodista si creia que el jugador  va deixar La Rojapels xiulets i crits massius rebuts a entrenaments i camps on jugava a Espanya un cop obert el tema de l’1-O. Cubero contestava: «Has escoltat algun cop a Piqué dir que és independentista?... Mai. Però 'a l'altre costat' era molt fàcil anar en contra de Piqué. Jo m'he enfrontat amb ells, 'esteu mentint', els hi he dit. Ell defensa el dret a decidir. Mai ha dit que fora independentista... I si ho fos, està en el seu dret dir-ho». Rufían continuava: «S'ha de sentir espanyol per jugar amb la selecció espanyola?» «No. Has de ser professional i voler més títols a la teva carrera», deia Cubero.

Cristina Cubero
Cubero a "La Fábrica de Rufián" | YouTube "La Fábrica de Rufián"

 

Crítiques a l’independentisme i al procés

Rufián a Cubero: «Tu has estat molt crítica amb l'independentisme i el procés», ella el talla dient: «Vaig posar un tuit. Jo sóc catalana, neta de republicà exiliat a França, la meva àvia no sabia parlar castellà... així que no m'expliquin històries. El meu pare és el primer que no vol una guerra civil. Vivim en un país meravellós, per què no podem entendre'ns?  Quan van enganyar a la gent per aquell referèndum il·legal, n'hi va haver molta que els va creure, que va sortir al carrer... Va durar 56 segons. Res a la vida mereix durar 56 segons»

«Que els polítics facin la seva feina. Ja sé que el diàleg està molt gastat. No vull que em senyalin per no ser independentista. Però volem viure. I jo ara visc pitjor que fa 5 anys.  Durant 20 anys hem estat sodomitzats pel pujolisme i clar, no passava res... Vull que els meus diners els posin a sanitat pública o escola pública. Diga'm algun polític de JXCat que porti els seus fills a l'escola pública», sentenciava Cubero.

Davant la  sentència del procés Cubero deia que no entén la presó preventiva pels polítics que estan presos La presó preventiva «La presó preventiva és una major tortura que la condemna.  Només espero que el responsable entengui que hi ha un dia després de la sentencia, i que aquell dia jo i la meitat dels catalans que no som independentistes, seguirem a Catalunya. Que entenguin qui es va deixar portar i per qui, i qui pot ajudar a que l'endemà no sigui una batalla campal» i confessava a Rufián que l’únic 'de l'altre bàndol' a qui veu amb capacitat de dialogar és Oriol Junqueras.

També et pot interessar...