Rufián Risto

Risto a Rufián: «De bon rotllo, m'encantaria que el teu partit no existís»

El presentador ha estat entrevistat en l'espai 'La Fábrica' del polític

Nou cara a cara explosiu entre dos dels personatges mediàtics catalans més polèmics: Gabriel Rufián i Risto Mejide. Curiosament, en aquesta ocasió, era el publicista i presentador qui responia les preguntes del polític en el seu espai a Youtube 'La Fábrica'. La política ha centrat bona part de l'entrevista on des del començament Mejide ha deixat clar les diferències que els separen:  «M'encantaria que no pensàreu com penseu», fent referència també a la seva amiga Pilar Rahola. Afegia també, «de bon rotllo», que «m'encantaria que el teu partit no existís, que no tinguessis representació», però concloent que «no es pot mirar cap a un altre costat».  

No ha tingut por en reclamar als polítics que «dialoguin» encara que «sigui per trencar les coses». Els exigeix que encara que es portin malament i que no siguin amics són escollits per «treballar».  Es queixa que tot i que «som una societat madura, ens tracten com a nens petits». En aquest sentit, ha assegurat que si és escollit diputat, li diria directament al president espanyol: «Té por? Si la resposta és 'no', potser hauria pel fet que jo estigui aquí». 

El paper de Felip VI

Definint-se com a republicà, «crec en la meritocràcia» afirmava, ha dedicat unes paraules al paper del rei Felip en la crisi política que viu l'Estat després de les noves eleccions. «Es parla poc perquè no interessa dir-ho: hi ha un cap d'estat, no?, On és? Enviant el missatge del 3 d'octubre?». 

Seguia comentant sobre el discurs del monarca dos dies després del referèndum: «Aquell dia o no el van assessorar bé o no volia conèixer o volia desconèixer». Finalment, li retreia la seva poca implicació, ja que «aquest home té autoritat per obligar a arribar a acords». 

La trobada amb Raül Romeva i que pensa sobre els presos

Risto també va opinar sobre els polítics independentistes empresonats deixant clar que no els considera presos polítics: «No ho són, aquests senyors han provat de passar-se la llei per l'arc de triomf  i hi ha conseqüències». 

Tot i això, no ha dubtat de qualificar d'«inhumà» els dos anys de presó preventiva. Sobre la seva estada a Lledoners va voler recordar com se li va posar la pell de gallina quan va preguntar a Raül Romeva com estava i li va respondre: «És una pregunta molt fotuda». A més, explica com va sentir «ràbia, impotència, indignació» per saber que la seva conversa es tallaria en qualsevol moment per l'intèrfon.

També et pot interessar...