Carrizosa serà el cap de llista de Ciutadans a les eleccions al Parlament

La formació ho ha anunciat a última hora d'aquest dimecres

Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol
Carrizosa, nou cap de files de C's a la Generalitat. | ACN

El Comitè Permanent de Cs ha decidit proposar el Comitè Executiu que el president del seu grup en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, sigui candidat del partit a la Generalitat, i impulsar una coalició constitucionalista quan hi hagi eleccions. La reunió ha estat encapçalada per la presidenta del partit, Inés Arrimadas, i també han participat la líder a Catalunya, Lorena Roldán, i el propi Carlos Carrizosa, segons un comunicat del partit.

L'objectiu de Cs és que el candidat tingui només càrrec públic a Catalunya, mentre que Roldán és ja portaveu de tot el partit, líder a Catalunya i senadora, i el comunicat constata la confiança del partit en ella.

A més Cs, com a primer partit de Catalunya i casa comuna del constitucionalisme, intensificarà les converses i contactes amb la resta de formacions constitucionalistes per aconseguir una candidatura conjunta. 

Es preparen per una «previsible inhabilitació» a Quim Torra 

Durant la trobada, en la qual hi ha participat la presidenta de Cs, Inés Arrimadas –reincorporada després del permís per maternitat-, així com Roldán i Carrizosa, el partit ha abordat la situació actual al país per la pandèmia i la possibilitat d'un avançament electoral a Catalunya davant una «previsible inhabilitació» de Quim Torra que el Suprem podria ratificar «les properes setmanes».


En el text difós als mitjans, el partit agraeix a Roldán la seva «dedicació» i el seu «compromís personal i polític» al projecte i la feina desenvolupada a Catalunya. «La situació política a nivell nacional, marcada per la pandèmia de la covid-19, requereix que l'actual candidata, Lorena Roldán, se centri en les seves importants responsabilitats com a portaveu de Cs al Senat i com a portaveu nacional ajunta del Comitè Executiu», afegeixen. La decisió s'articularà d'acord amb l'establert als estatuts del partit per casos d'excepcionalitat política i sanitària com les actuals, segons informen en el comunicat.


Comentaris

envia el comentari