Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera i Arrimadas, criticats amb duresa per Arcadi Espada, fundador de C's

Nova polèmica a C's: pagaven com a assessor un membre de la JEC

El president Torra ha anunciat una querella contra ell

Albert Rivera i Arrimadas, en una imatge d'arxiu a la seu de C's.
Albert Rivera i Arrimadas, en una reunió de C's. | CatalunyaDiari.cat

C's pagava mensualment com a assessor a un vocal de la Junta Electoral Central (JEC) mentre participava de debats decisius sobre el procés i el desenvolupament de les eleccions entre el 2017 i el 2019. Es tracta del catedràtic de dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra Andrés Betancor, segons ha avançat 'Eldiario.es'.

Betancor va entrar a la JEC  a proposta de la formació que dirigia Albert Rivera i mentrestant ocupava un càrrec com assessor dins del partit i tenia un despatx a la zona del Congrés destinada a formacions polítiques. Fonts de C's han admès al diari que tenien Betancor en nòmina però no han donat detalls de les seves funcions dins del partit.

Torra denunciarà Andrés Betancor

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha avançat aquest dijous, 27 de febrer al matí, que presentarà una querella contra Andrés Betancor.

El cert és que, de confirmar-se els fets publicats per 'ElDiario.es', la polèmica per  Andrés Betancor portarà molta cua: ha estat membre de la Junta Electoral Central en els anys claus posteriors al referèndum per la independència i, per tant, ha incidit en la darrera etapa de la política catalana en què aquest òrgan ha tingut un protagonisme especial: sense anar més lluny, a les primeries d'any, van decidir la  inhabilitació 'exprés' del president Torra.

També et pot interessar...