Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra Diada 11-S

La Fiscalia demana no admetre el recurs de Torra contra la seva inhabilitació

Torra coneixerà en els propers mesos si és finalment inhabilitat

Torra a la Diada de l'11 de setembre de 2019.
Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem que rebutgi admetre a tràmit el recurs del president Quim Torra  contra la seva condemna d'inhabilitació. En concret, ministeri fiscal de l'alt tribunal ha demanat rebutjar el recurs de cassació presentat pel president de la Generalitat  contra la sentència per desobediència per no treure la pancarta dels llaços grocs de la façana del Palau de la Generalitat malgrat que era període electoral i havia rebut avisos de la  Junta Electoral.

La fiscal que signa l'escrit, Pilar Fernández Valcarce, demana que el Tribunal Suprem no admeti a tràmit el recurs de Torra i que, en el cas que ho faci, sigui finalment desestimat. Cal recordar que l'alt tribunal prendrà la decisió definitiva sobre la possible inhabilitació del president Torra: si accepta la petició que li fa la Fiscalia, el president deixarà de ser-ho a tots els efectes.

A poca estona de la taula de diàleg

Tot plegat s'ha sabut poca estona abans de l'inici de la reunió de la taula de diàleg. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que la delegació catalana de la taula de negociació entre governs defensarà un «model de país, de benestar i oportunitats per un país millor». Durant una visita al Supercomputing Center de Barcelona, Torra ha dit que en els propers minuts iniciava un «viatge molt important cap a Madrid».

El cap del Govern ha explicat que l'executiu català defensarà el principi de l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia. Torra  ha comparat la taula entre governs i el Supercomputing Center i ha dit que tot gira al voltant de plantejar el «futur» i noves «oportunitats». Després d'una breu intervenció, Torra ha marxat a l'estació de Sants per agafar un tren cap a Madrid.

També et pot interessar...