Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata de JxCat, Laura Borràs, amb el president del partit, Carles Puigdemont, en connexió des de Waterloo

La CUP no votarà a favor de Laura Borràs com a presidenta del Parlament

Els cupaires critiquen que la presidència de la cambra catalana recaigui en algú que té un procés judicial obert al Tribunal Suprem

La candidata de JxCat, Laura Borràs, amb el president del partit, Carles Puigdemont, en connexió des de Waterloo
Laura Borràs serà elegida aquest divendres com a nova presidenta del Parlament de Catalunya. | ACN

Laura Borràs serà elegida presidenta del Parlament de Catalunya aquest divendres només amb els vots favorables del seu partit, JxCat, i d'ERC. Així, el tercer partit independentista de l'hemicicle, la CUP, no donarà suport a la candidata dels postconvergents, abstenint-se en la votació. Ho ha avançat aquest matí Catalunya Ràdio, confirmant d'aquesta manera els dubtes que expressaven els cupaires aquest dijous, quan van criticar que la presidència de la cambra catalana recaigui en algú que té un procés judicial obert al Suprem, pel presumpte cas de fraccionament de contractes, quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

Tot i no tenir el suport de la CUP, Laura Borràs serà elegida presidenta del Parlament aquest divendres al matí. La candidata de Junts té garantida l'elecció en segona volta, ja que els vots d'ERC i del seu partit sumen 65, més que els possibles vots contraris. La juntaire va decidir acceptar l'encàrrec del seu partit ahir a la tarda i serà la segona autoritat del país.

La resta de càrrecs de la Mesa del Parlament

Després de l'acord que es va tancar aquest dijous, JxCat comptarà amb dos membres a la Mesa del Parlament, Laura Borràs com a presidenta i Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari, mentre que Esquerra, en principi, només tindrà un membre, Anna Caula com a vicepresidenta 1a, ja que el segon lloc l'han cedit a la CUP, en la figura de Pau Juvillà, que era el candidat cupaire a presidir la cambra catalana.

El PSC també tindrà dos llocs a la Mesa del Parlament, amb Eva Granados com a vicepresidenta 2a i Ferran Pedret com a secretari. L'últim lloc de la Mesa serà, probablement, per En Comú Podem, en la figura de Joan Carles Gallego, tot i que encara hi ha alguna opció que recaigui en algun membre d'ERC.