Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo

La destitució d'Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés, a l'espera de tancar el relleu

La diputada ha assegurat que el càrrec «està sempre» a disposició de Pablo Casado

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo acumula diverses declaracions contradient a la direcció del partit | ACN

La destitució de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu parlamentària del Partit Popular al Congrés dels Diputats segueix en stand by. Segons El Independiente, la direcció del partit vol refredar la sortida de la diputada fins que no es decideixi el candidat que ocuparà el seu lloc. Álvarez de Toledo, en una entrevista aquest diumenge, ha assegurat que el seu càrrec «està sempre» a disposició de Pablo Casado. Tot i això, la destitució del seu assessor parlamentari, Gabriel Elorriaga, ha estat entès pel seu entorn com una estratègia de «mobbing» per part del partit per tal que ella sigui qui faci el pas i no Casado.

La decisió està presa des del partit, tal com indica el citat mitjà, i només queda donar el vistiplau al relleu. Entre els possibles candidats es troba l’exalcaldessa de Logroño i actual vicesecretaria general de Política Social del PP, Cuca Gamarra.

Tot i això, al partit hi ha dubtes sobre les possibilitats que Gamarra pugui ocupar el càrrec i per tant s’ha decidit refredar la decisió fins que es tingui completament tancat el relleu.

 

Polèmica per la destitució de l’assessor d’Álvarez de Toledo

En una entrevista a la COPE, el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, assegurava que la destitució de l’assessor parlamentari d’Álvarez de Toledo va ser degut per una incompatibilitat del càrrec que ocupava fins ara amb la seva acta de diputat, a la que va accedir quan l’ex ministra, Isabel García Tejerina, va abandonar el Congrés fa unes setmanes. «Quan s’ha passat a formar part com a diputat del Grup Popular, els estatus aclareixen que no es pot formar part de la direcció del gabinet. Per tant, s’emmarca dins de la més absoluta normalitat aquesta decisió», argumentava.

Malgrat això, Cayetana Álvarez de Toledo en una entrevista a El País ha indicat que «els estatuts no estableixen aquesta incompatibilitat», contradient a la direcció del partit. «Exercia la seva responsabilitat amb una molt notable eficàcia», afegia.

Unes declaracions que no han agradat gens al carrer de Génova, no només per contradir públicament al partit sinó per desmarcar-se, una vegada més, respecte a la línia oficial marcada per Pablo Casado. Aquesta no és la primera vegada que Cayetana agafa una via diferent. En aquests darrers dies també s’ha desmarcat de la defensa de Joan Carles I que ha dut a terme el Partit Popular assegurant que la sortida del rei emèrit és «un error» i que «ha perjudicat al rei Felip VI»