Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

Dimiteix Marcos de Quinto, diputat de C's, davant el pacte sobre la pròrroga de l'estat d'alarma

Ha motivat la seva renúncia en les «diferències amb algunes decisions» del partit taronja

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
El diputat Marcos de Quinto ha dimitit davant el pacte entre Sánchez i Arrimadas | Europa Press

La decisió d'Inés Arrimadas de pactar novament amb Pedro Sánchez la pròrroga de l'estat d'alarma durant quinze dies més ha tornat a fracturar Ciutadans (C's). Això s'ha traduït en la dimissió de Marcos de Quinto, diputat de la formació taronja molt crític amb la nova estratègia parlamentària del grup.

A través d'un missatge a les xarxes socials, de Quinto ha assenyalat que la decisió l'ha pres per «diferències amb algunes decisions», que no obstant això veu «legítimes i democràtiques». «He informat Inés Arrimadas sobre la meva decisió de deixar el  partit. Segueixo creient que[Ciutadans]és un partit absolutament necessari en el nostre país», ha escrit el diputat. 

Dur cop per Ciutadans

C's, per la seva banda, accepta la decisió de De Quinto de deixar el partit i la seva acta de diputat al Congrés. Malgrat les «diferències», el partit assegura que De Quinto participarà al ple d’aquest dimecres i que «votarà d’acord amb la decisió que ha pres el partit per a les iniciatives previstes».

Des de Ciutadans, li agraeixen la seva «lleialtat, esforç i entrega» al seu projecte i li desitja «el millor» en el seu retorn a la «societat civil de la qual va arribar amb la intenció de servir als espanyols».