Alejandro Fernández, president del PP català.

La divertida felicitació de Nadal del PP català amb un gat i un gos

Alejandro Fernández desitja unes bones festes fins i tot a la gent que no el pot «ni veure»

El PP de Catalunya ha presentat aquest dilluns, 14 de desembre, la seva campanya nadalenca, on apel·la a la «convivència» amb la imatge d'un gat i un gos. El seu president, Alejandro Fernández, desitja un bon Nadal a tothom, fins i tot a la gent que no el pot «ni veure». Els populars apunten al vídeo que s'ha d'acabar a Catalunya la situació on la ciutadania es porti «com gat i gos», en relació al procés sobiranista.

El secretari general del PP, Daniel Serrano, ha explicat en roda de premsa que la campanya intenta acabar amb «enfrontaments estèrils». Al cartell de la campanya hi apareix un gat amb la bafarada en anglès 'Yes we cat', i un gos que diu 'Yes we can'. Fernández hi afegeix «Convivència», sota l'eslògan 'Parem de portar-nos com gos i gat'.

El PPC diu que l'obertura de centres comercials arriba «amb retard» i ho atribueix a «disputes» entre JxCat i ERC

En un altre ordre de coses, el PPC considera que l'obertura de centres comercials a partir d'aquest dilluns arriba «amb una setmana de retard» i ho atribueix a «disputes» entre JxCat i ERC. Així ho ha assegurat el president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, en una atenció al centre comercial Splau de Cornellà de Llobregat. Segons ell, els dos darrers caps de setmana són «perduts» i es tradueixen en «pèrdues milionàries i de llocs de treball».

El líder dels populars també ha exigit al Govern que resolgui els ajuts per a autònoms abans de les festes de Nadal. «Si no, molts hauran de tancar definitivament», ha reblat, considerant «imprescindible» avançar el procediment perquè els autònoms puguin tirar endavant. Segons Fernández, les «disputes constants» entre socis de govern tant a Catalunya com a Espanya estan provocant «escenaris d'inestabilitat política».

En aquest sentit, també ha criticat l'ajornament del pla de xoc per al rescat de l'hostaleria i el comerç, anunciat pel govern de Pedro Sánchez fa prop d'un mes. Segons 'La Vanguardia', la nova data sobre la taula seria el 22 de desembre.