Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó i Pere Aragonès.

Nova mostra de divisió al Govern: Budó diu que no funciona una app de Salut que porta un mes en marxa

La roda de premsa de cada dimarts del Consell Executiu evidencia de nou la descoordinació al Govern

Meritxell Budó i Pere Aragonès.
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern. | ACN

Les desavinences entre Junts per Catalunya i ERC han estat constants al llarg de tota la legislatura, però al marge de les diferències d'estratègia entre els dos socis de Govern, l'executiu també ha donat símptomes de constants descoordinacions, amb filtracions o declaracions contradictòries entre consellers que han alimentat, precisament, les males relacions entre 'puigdemontistes' i republicans.

Una nova mostra de la descoordinació entre JxCat i ERC

Aquest dimarts, 24 de novembre, la roda de premsa posterior al Consell Executiu ha estat l'escenari on s'ha posat en evidència l'absoluta descoordinació entre els dos socis del Govern i, més precisament, entre els Departaments de Salut i de Presidència. Un dels periodistes presents a la compareixença va preguntar sobre la posada en marxa de l'aplicació Radar Covid a la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va apuntar a «un problema tecnològic amb la complexa migració de dades» a la causa per la qual «no s'acabava de posar en marxa aquesta app a Catalunya».

L'afirmació entra en clara contradicció amb les declaracions que va fer ja fa un mes, el passat 27 d'octubre, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que va anunciar la posada en marxa d'aquesta app a Catalunya. S'evidencia, doncs, que una eina de rastreig com aquesta és motiu de descoordinació entre diversos departaments del Govern: mentre Salut assegura que està en marxa i que funciona, Presidència parla de problemes informàtics per explicar que encara no es troba en funcionament.

Budó s'autoesmena i nega ara cap possible ajornament electoral

En un altre ordre de coses, però encara en referència a les paraules de la consellera Budó en la roda de premsa del passat dimarts, la consellera va negar que el Govern estigués plantejant-se trobar una data alternativa a les eleccions del 14 de febrer. Va ser ella mateixa qui, el passat divendres, va obrir la porta a l'ajornament en cas que la situació epidemiològica fos adversa a Catalunya en el moment de la cita electoral. Després de dies d'incertesa, però, la consellera de la Presidència va optar per tancar la caixa dels trons que havia obert ella mateixa.