Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sant Feliu Guixols

Divisió al govern espanyol: La quarantena als estrangers enfronta Sanitat i Turisme

Les ministres d'Indústria i Turisme i Exteriors, especialment molestes per la decisió de Salvador Illa

Imatge d'arxiu de la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols.
El turisme és un dels pilars fonamentals de l'economia espanyola i genera, com és obvi, especial preocupació entre el govern espanyol. | CatalunyaDiari.cat

Malestar al govern espanyol després que aquest dimarts, el Ministeri de Sanitat  publiqués l'ordre que tots els estrangers que arribin a l'Estat espanyol hauran de passar catorze dies en quarantena. Hi ha un gran desànim, segons publica 'Voz Pópuli', per part de les ministres d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto; i d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, que creuen que se les ha menystingut per part del titular de Sanitat, Salvador Illa, i el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Un mes de negociacions, frustrat

El motiu és senzill: feia més d'un mes que els dos departaments negociaven a dues bandes amb els agents turístics i amb les autoritats europees amb l'objectiu de buscar un equilibri que permetés salvar, o almenys pal·liar lleugerament, les pèrdues derivades de l'aturada del turisme. Però  Illa ha tirat pel dret i ha exercit el comandament únic que li va conferir Sánchez a l'inici de l'estat d'alarma.

Durant tot el dimarts, les empreses turístiques amb qui havien establert contactes els ministeris d'Indústria i Turisme i el d'Exteriors es van posar les mans al cap i els van demanar explicacions, que van remetre al titular de Sanitat, Salvador Illa. Com és obvi, arran de la decisió de la quarantena per als estrangers, creuen que la temporada turística està perduda.

Illa no es fia de les recomanacions de l'OMS

Des del mateix digital assenyalen que Illa ha pres aquesta dràstica mesura per la seva manca de confiança en les propostes recomanades per l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS, que apunta els test, les preses de temperatura, les declaracions de salut i el rastreig de contactes no són mecanismes efectius per aturar una pandèmia que encara no considera controlada. Veurem si arran de la polèmica hi ha algun matís o rectificació de l'ordre ministerial de Sanitat.