Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, durant la nit electoral del 26 de maig del 2019

Dolors Sabater crea Guanyem Catalunya i estudia presentar-se a les eleccions catalanes

La formació proposa fer un front ampli d'esquerres amb la CUP i altres moviments

L'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, durant la nit electoral del 26 de maig del 2019
L'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, durant la nit electoral del 26 de maig del 2019 | ACN

'Guanyem Catalunya'. Aquest és el nom de la confluència que ha impulsat 'Guanyem Badalona', la formació liderada per l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, amb l'objectiu d'exportar el municipalisme al Parlament. El partit ja ha registrat formalment la marca i, si així s'aprova, es presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Segons informa 'NacióDigital', fonts de l'espai asseguren que l'horitzó és construir un front ampli «d'esquerres, rupturista i sobiranista» on puguin formar part formacions com la CUP i moviments anticapitalistes i comunistes. 

A hores d'ara, la formació es troba en converses amb altres actors per estudiar si concorren o no a les eleccions del pròxim 14 de febrer. D'altra banda, fonts de l'espai assenyalen que Dolors Sabater no liderarà ni s'incorporarà en una llista que no aglutini una «pluralitat i transversalitat» com la que fins ara ha representat 'Guanyem Badalona'. 

«No tindria sentit competir. Això només té sentit si fem pinya tots plegats», indiquen des de les bases. Per aquest motiu, encara no afirmen al 100% si es presentaran a les eleccions i ho deixen tot obert a si l'entesa de la llista és possible. La fórmula que busquen és la mateixa que s'ha fet a les llistes municipals de Badalona, Girona o Ripollet, una confluència que «trenqui les costures» dels partits i on es treballi de forma efectiva «de baix a dalt» perquè l'experiència des del municipalisme impregni les polítiques a escala nacional.

Des de Guanyem manifesten que l'esperit del 15-M «no ha mort» i que aquest fet pot anar de la mà del sobiranisme en forma d'espai que sigui punt de trobada entre independentistes i federalistes que defensin el dret a l'autodeterminació. 

 

La situació de la CUP, Comunistes i Anticapitalistes

Tal com indica el citat mitjà, fins ara la CUP està treballant en una candidatura pròpia i treballant en la confecció de la llista, una llista on no hi serà David Fernàndez tot i intentar el seu retorn. D'altra banda, els Comunistes després de rellevar Joan Josep Nuet en el lideratge estan estudiant possibles aliances de cara a les eleccions al Parlament. Finalment, els Anticapitalistes es mostren més a favor de la idea de Guanyem de «crear un espai pluralista, amb vocació de majories i radicalment democràtic».

Finalment, Guanyem Badalona també busca aliances amb altres forces com Procés Constituent o moviments ecologistes. El resultat de totes les converses i trobades amb les diferents formacions farà decidir si s'acaben presentant o no a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer.