Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les

Dur missatge d'última hora de Pedro Sánchez al Regne Unit

El president espanyol defensa que la incidència del coronavirus a gran part de l'Estat és inferior a la mitjana europea

El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les
El president espanyol defensa que la incidència del coronavirus a gran part de l'Estat és inferior a la mitjana europea | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que les decisions del Regne Unit  d'imposar una  quarantena a les persones que provenen d'Espanya i de recomanar no viatjar-hi són «desajustades». Sánchez ha afirmat que el govern espanyol està parlant amb les autoritats britàniques per intentar que reverteixin aquesta reacció.

El cap de l'executiu espanyol ha considerat un «error» que el Regne Unit tingui en compte la incidència acumulada del coronavirus al conjunt d'Espanya quan és «desigual», ja que el 64,5% dels casos es concentren a dos territoris -l'Aragó i Catalunya- i, en canvi, a la major part de l'Estat espanyol la  incidència de la Covid-19 és inferior a la mitjana europea.

Sánchez ha demanat que decideixi «en funció de criteris epidemiològics» i ha insistit que a gran part de l'Estat espanyol hi ha un «control bastant important de la pandèmia» i una incidència inclús inferior a la del Regne Unit com, per exemple, a les Illes Balears o a les Illes Canàries.

El president del govern espanyol ha argumentat que el sector turístic ha fet un «exercici de responsabilitat, de protecció, de traslladar un missatge de seguretat». Tot i això, Sánchez ha admès que l'evolució de la pandèmia és «molt preocupant» en l'àmbit estatal i també europeu però ha afirmat que les autoritats estan «millor preparades que al març».

Sobre les declaracions del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que ha dit que la quarantena exigida pel Regne Unit «afavoreix» Espanya des d'un punt de vista sanitari, Sánchez ha dit que Simón té una perspectiva epidemiològica però que cal «incorporar una perspectiva econòmica i empresarial».

Baixen els contagis de coronavirus a Espanya: 855 en les últimes hores

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les dades de la incidència del coronavirus  al nostre país aquest dilluns, 27 de juliol, en plena onada de rebrots arreu del país que ja fa pensar que Espanya està patint la temuda segona onada de la malaltia.

Segons les dades publicades avui al portal web del Ministeri de Sanitat, el nombre total de contagis per Covid-19 ha passat dels 272.421 casos publicats divendres als 278.782 publicats avui. S'han detectat 855 nous casos en les últimes 24 hores, un petit descens a la corba després dels 922 notificats divendres. Durant el cap de setmana, però, s'han notificat 6.361 positius.