Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una aula

Educació confirma que hi ha 303 grups-classe confinats a tot Catalunya

El 96% de les escoles tenen el 100% dels grups operatius

Imatge d'arxiu d'una aula
Els grups classe confinats superen els 300. | Pixabay

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 303, gairebé el triple que aquest divendres, quan eren 111, segons les dades actualitzades pel Departament d'Educació. Hi ha un total de 218 centres afectats, quan divendres passat eren 87. Actualment, el 96% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament.

S'hi afegeix però un nou centre tancat, la llar d'infants municipal de Can Dragó, que se suma a la llar d'infants Petit Montessori i a l'escola bressol municipal de Gràcia, totes tres a Barcelona. Per territoris, els que concentren més centres afectats es troben als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental (39), Catalunya Central (35), Barcelona ciutat (33) i Vallès Occidental (32).

Les universitats comencen el curs amb un model híbrid i prioritzant les classes presencials entre els alumnes de primer

Les universitats catalanes comencen progressivament aquets dies les classes i ho fan potenciant majoritàriament la presencialitat entre els alumnes de primer curs. Seguint les recomanacions, el model híbrid que combina formació telemàtica i a l'aula s'ha imposat aquest primer semestre per l'actual situació de pandèmia. L'objectiu majoritari de les universitats catalanes és que els alumnes de primer curs puguin tenir més contacte presencial per fer una bona adaptació i en la resta de casos aquesta presencialitat variaria segons els centres o facultats, les assignatures o els horaris. D'altra banda, totes han reforçar les eines telemàtiques per garantir el seguiment de la formació des de casa quan sigui necessari.

A la UAB, i a l'espera de xifres finals, una mica més del 50% dels alumnes podran seguir les classes de manera presencial aquest primer semestre, tot i que això depèn molt del curs i del centre, segons han explicat fonts de l'Autònoma a l'ACN. En el seu cas, la priorització d'aquesta presencialitat no és només per als alumnes de primer curs sinó també per als que cursen el seu darrer any universitari. Hi ha facultats on es faran setmanes alternes presencials, en d'altres el segon i el tercer curs són pràcticament en línia i en altres casos la presencialitat depèn de les assignatures. Així, aquesta és més notòria si hi ha pràctiques, laboratoris o algun tipus de seminari.