ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Un dels antidisturbis destinat a Barcelona assegura: «Nosaltres no estem per trencar caps»

Explica en primera persona les sensacions dels últims dies

Policia Nacional
La Policia Nacional en una de les actuacions a Barcelona | Catalunya Diari

Manuel, un dels antidisturbis de la Policia Nacional destinat a Barcelona ha estat entrevistat pel mitjà '20 Minutos' i ha explicat en primera persona les sensacions que ha viscut, tant en els últims dies, com les que va tenir quan li va ser comunicat el destí.

En un principi, Manuel expressa que va sentir «orgull i emoció» al ser enviat a Barcelona, on va ser rebut, segons ell en un ambient «gens hostil i molt més agradable que en altres ocasions». No obstant això, els esdeveniments es compliquen quan surt la sentència del Suprem, i l'agent assegura: «No m'esperava tanta gent, tanta violència contra nosaltres».

Jornades de fins a 16 hores

Explica que durant les seves jornades, que poden durar 16 hores, ha rebut insults, pintura, botelles amb petards, pals, llambordes... i tota mena de violència de la qual dona també responsabilitats a la política actual. Tanmateix, assegura que tot i aquest ambient, quan toca fer càrregues assegura que actua amb «professionalitat». «Nosaltres no estem per trencar caps, estem per dissoldre el perill» expressa Manuel davant la pregunta sobre com es controlen quan els hi toca carregar.

  

Una altra de les preguntes va ser si creia que s'estava utilitzant la força de forma proporcional, al que ell creu que els hi haurien de deixar utilitzar «més gasos lacrimògens i les pilotes de goma», ja que considera «són menys lesius i dissolen a més gent». Així també, preguntat pel canó d'aigua, expressa que els hi deixen fer servir poc per la imatge, «anar amb un camió així dona mala imatge, recorda a altres temps» diu.

És destacable el fet que, tot i que assegura que no ha patit per la seva vida en aquest destí —però si en un altre—, creu que la situació de Barcelona és sens dubte la més violenta que ha viscut: «Això és com una guerra, dantesca». També expressa que no és por el que sent quan s'enfronta a les situacions de violència, sinó adrenalina.

Creu que la solució va per llarg

Davant la pregunta sobre si veu solució al conflicte, Manuel lamenta: «Espero que no duri molt, però crec que va per llarg», i referint-se al poble català expressa que la seva opinió és que «no podem prendre'ns la justícia per la nostra mà matxacant al poble». L'agent conclou l'entrevista responent a sobre si «els antidisturbis estan una mica bojos», i ell sentència: «No, hi ha molta llegenda al nostre voltant. Jo estic perfectament».

També et pot interessar....


Comentaris
Francesc
Pega avies i buida ulls
Nube
Todo mi respeto y solidaridad.
Boom
Aquest peu de foto és falç

envia el comentari