Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián al Congrés durant el debat d'investidura de Sánchez

ERC i Bildu anuncien la seva abstenció en la segona votació de la investidura de Sánchez

Així ho han anunciat els seus portaveus al Congrés de Diputats | Paral·lelament, JxCAT ha confirmat el seu vot negatiu

Gabriel Rufián al Congrés durant el debat d'investidura de Sánchez
Gabriel Rufián ha anunciat l'abstenció d'ERC en la segona votació d'investidura de Sánchez | Cedida

Esquerra Republicana de Catalunya i EH Bildu han anunciat que s'abstindran en la votació d'investidura d'aquest dijous, 25 de juliol, tal com han anunciat els seus portaveus al Congrés de Diputats. Per la seva banda, Gabriel Rufián ha posat les cartes sobre la taula: «Si no hi ha acord, significarà la mort política del senyor Iglesias i Sánchez».

Així mateix, el portaveu d'ERC demana, en veu de tot el partit, «responsabilitat» als dos dirigents i lamenta que no deixin d'«amenaçar-se». «Ens neguem a dir que això està trencat. No volem parlar de condicions per a l'accés de Sánchez a Moncloa. Nosaltres demanem condicions perquè hi romangui», ha assegurat el polític afirmant que estan disposats a facilitar el diàleg. 

Paral·lelament, JxCAT, tal com ha anunciat la portaveu, Laura Borràs,  ha avançat el seu segon vot negatiu en la investidura. La cúpula del partit al·lega que Sánchez no és un candidat que aposti per «les aspiracions de la majoria dels catalans». Borràs, en el seu compte de Twitter, ha acusat el president en funcions i la formació socialista de no tenir «sentit d'Estat» ni «sentit comú». 

També et pot interessar...