URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Nassim, el cambrer que espanta els criminals a Barcelona

L'encarregat de sala d'un restaurant a la Barceloneta ha evitat ja diversos robatoris i, fins i tot, apunyalaments
Nassim s'ha enfrontat amb carteristes i criminals | Twitter (@BCNHelpers)

 

Nassim és un home de 36 anys, cap de sala d'un bufet del barri de la Barceloneta. Ja fa 20 anys que treballa en el món de l'hostaleria, i l'ha practicat en diferents llocs durant la seva carrera, com ara Sitges o Andorra. Però des del 'boom' de delinqüència que s'ha produït a la capital catalana, Nassim ja no es dedica només a atendre als seus clients, sinó també a protegir-los.

 

Tal com Nassim ha explicat a 'Crónica Global' en una entrevista: «A prop del meu restaurant, no». L'encarregat del bufet s'està convertint en un heroi dels ciutadans després d'enfrontar-se diverses vegades contra delinqüents. 

 

«Vam sortir dels nostres locals i vam placar l'individu»

Durant la seva entrevista, ha volgut explicar més detalls sobre les seves heroïcitats. «L'últim cas, no tenia ni idea que apareixeria a les xarxes socials. Vaig veure que aquella persona agafava la bossa d'un client i s'allunyava. Després d'això, vaig intentar dispersar-lo, tal com faria amb qualsevol altre crim flagrant que passés davant meu», va admetre a 'Crónica Global'. 

 

 

El primer dels enfrontaments que va protagonitzar l'encarregat del restaurant – del qual no ha volgut esmenar el seu nom per mantenir-lo separat dels successos – va ser quan, segons explica ell mateix, va veure a un turista que caminava de forma estranya, «com esquivant, i es queixava». Ell i altres cambrers es van emportar una bona sorpresa quan van observar que hi havia un individu caminant darrere del turista amb un objecte punxant, de manera que l'amenaçava d'apunyalar-lo

 

«Era una situació de molt perill. No ho vaig dubtar. Jo i altres cambrers de la zona vam sortir dels nostres locals i vam placar a l'individu fins que van arribar els Mossos d'Esquadra. Ningú en va sortir ferit», va narrar per a 'Crónica Global'. 

 

El dia a dia a Barcelona

Els crims i furts porten sent un problema de sempre a la ciutat comtal, però en els últims mesos, i junt amb l'arribada de la temporada d'estiu i els turistes, està esdevenint una epidèmia que cal aturar. El mateix cambrer ho ha avisat: «El crim i la delinqüència degraden una destinació. Són pèssima propaganda. El nivell de violència que estem vivint a Barcelona no és normal». A més, ha volgut aportar el seu granet de sorra: per a Nassim, la solució és «endurir el Codi Penal, perquè no els surti gratis. Perquè els que roben els coneixem tots».

 

També et pot interessar...