ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

ERC i la CUP prenen l'alcaldia de Sant Pol de Mar a JxCat

Montserrat Garrido, alcaldessa del municipi des de fa vuit anys, es va quedar a les portes de la majoria de regidors per només un vot
Albert Zanca serà el proper alcalde de Sant Pol de Mar | Ajuntament de Sant Pol de Mar

 

Albert Zanca substituirà Montserrat Garrido, després de vuit anys al capdavant de l'alcaldia de Sant Pol de Mar (Maresme). La candidata de JxCat va quedar-se a les portes d'aconseguir el cinquè regidor, que finalment va anar a parar al grup socialista. D'aquesta manera, JxCat va obtenir quatre regidors, el mateix nombre que el candidat d'ERC, d'un total de 14. Gràcies a un pacte amb els tres regidors de la CUP, Albert Zanca es convertirà en el proper alcalde del municipi.

 

Només un vot pel cinquè regidor

La mala sort d'una simpatitzant de JxCat, que va ensopegar mentre anava a votar i es va trencar la ròtula, sumada a la parella que va arribar dos minuts tard al col·legi electoral, van impedir que Montserrat Garrido aconseguís un dels tres vots necessaris per arribar al cinquè regidor, fet que li hauria permès negociar govern com la força més votada.

 

Montserrat Garrido perdrà l'alcaldia de Sant Pol de Mar si ERC i la CUP pacten | Twitter (@lili_garrido)

 

Així doncs, tot apunta que finalment Montserrat Garrido deixarà de ser alcaldessa de Sant Pol de Mar, càrrec que li pertocava des de l'any 2011, després d'obtenir els pitjors resultats de la història de la seva formació. Per la seva banda, ERC ha doblat el nombre de regidors respecte a les eleccions de l'any 2015, i la CUP ha aconseguit representació amb tres regidors, mentre que el PSC n'ha obtingut un i el grup independent de Junts ha perdut dos dels tres que tenien.

 

Zanca prefereix un pacte amb la CUP

 

Amb totes les probabilitats a favor, Albert Zanca, que en les anteriors eleccions era el número dos d'ERC, serà el proper alcalde de Sant Pol del Mar. Zanca no ha volgut accedir a pactar amb l'actual alcaldessa, i ha preferit un pacte de forces d'esquerres independentistes amb la CUP. De moment, els republicans i els 'cupaires' afirmen que les decisions de govern seran col·lectives i que el nou ajuntament es basarà en «la transparència, la participació i l'ètica».

 

També et pot interessar...