Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels polítics dels dos partits renunits

ERC continua dient 'no' al PSOE en les negociacions

Les dues formacions s'havien reunit avui per mirar de trobar un consens sobre la investidura

Imatge dels polítics dels dos partits renunits
Imatge dels polítics dels dos partits reunits | Catalunya Diari

ERC diu finalment 'no' al PSOE: O, com a mínim, li diu en primera instància. La reunió d'avui entre republicans i socialistes ha acabat amb la negativa d'Esquerra Republicana, però amb la promesa de mantenir un nou encontre el pròxim dimarts 3 de desembre al Congrés dels Diputats.

Punts en comú per continuar amb el diàleg 

És el resultat de 2 hores i 30 minuts de reunió entre les delegacions que han encapçalat el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, i la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra. En dos comunicats per separat, ERC i PSOE assenyalen que hi ha punts en comú que permeten impulsar aquesta negociació. 

Els socialistes destaquen el «diàleg constructiu i la voluntat d'enteniment». Remarquen les coincidències dels dos partits en establir «una agenda de drets social» o «recuperar drets civils i laborals retallats pel Partit Popular». Sobre Catalunya, tots dos haurien de parlar de la situació industrial, en especial de l'automobilística, i d'«encarrilar el conflicte polític» amb diàleg i enteniment institucional. 

Esquerra, per la seva banda, insistiria també en la necessitat d'establir una taula de negociació per resoldre un «conflicte de naturalesa política». Aquesta es basaria en els quatre pilars coneguts: que sigui entre governs, sense apriorismes ni temes vetats (tot i la renúncia a parlar immediatament d'una amnistia), amb calendari i amb garanties de compliment. 

També et pot interessar...