YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

'Escabetxina' al Maresme: 30 candidats a la direcció de JxCat en queden fora

Diversos noms de pes de la formació han quedat fora de l'executiva, al Maresme però també a altres comarques

Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020
Junts per Catalunya va triar el cap de setmana passat les seves executives comarcals i de vegueria. | ACN

Les eleccions internes del passat cap de setmana a Junts per Catalunya van servir perquè la nova formació de Carles Puigdemont escollís les seves direccions comarcals i de vegueria. Noms com la periodista Pilar Calvo a la ciutat de Barcelona, el diputat Eusebi Campdepadrós a la vegueria del Camp de Tarragona o Maria Àngels Planas a la vegueria de les comarques de Girona són alguns dels que els militants de la nova formació han escollit, amb una participació aproximada del 62% sobre el total de la militància, que és d'unes 5.000 persones.

'Escabetxina' al Maresme amb 30 noms que van quedar fora de la direcció

Els resultats electorals deixen, però, alguns resultats curiosos: diversos candidats d'algunes comarques i vegueries no van resultar escollits en no arribar al 50% dels vots de la militància. El cas més exemplificador és el del Maresme, on tan sols 4 dels 34 noms que es presentaven van resultar escollits per a la direcció comarcal. Entre ells hi ha algunes persones destacades de Junts per Catalunya, com ara la líder de la JNC, Judith Toronjo, impulsora de la desvinculació de les joventuts exconvergents del PDeCAT i el seu acord amb JxCat.

També hi ha Antoni Subirà, fill del ja traspassat conseller dels governs Pujol entre 1989 i 2002; el tuitaire Marc Portet o la regidora a Teià Gemma Rosell, entre molts altres. També hi trobem Oriol Giralt, el soci del Barça conegut per impulsar el 2008 la moció de censura a Joan Laporta i que ara no ha pogut superar el tall per entrar a la direcció de JxCat al Maresme.

Casos a diverses comarques i vegueries

També hi ha hagut altres casos en diversos punts de la geografia del país. Al Segrià, Joan Carles Garcia, alcalde d'Alfarràs; o l'exsenador i cap dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, no han aconseguit plaça a la direcció del partit, entre molts altres noms. Tres quarts del mateix ha passat al Baix Empordà, on el fet que hagin concorregut dues candidatures ha deixat fora la que encapçalava Cristina Vicens, regidora a Sant Feliu de Guíxols. Finalment, 17 noms més han estat descartats a la vegueria del Penedès, entre els quals es troben Josep Rovirosa Palau o Josep Maria Rovirosa Jané, que el 2019 anaven a la llista de Primàries al Vendrell. 


Comentaris

envia el comentari