YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Espanya intensifica els controls als passatgers del Regne Unit però no cancel·la vols

L'executiu de Pedro Sánchez insisteix a adoptar mesures coordinades a escala europea sobre els vols procedents d'aquest país

El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret
El govern espanyol intensificarà les versificacions de proves PCR als viatgers procedents del Regne Unit | cedida

El govern espanyol ha anunciat que, davant l'aparició d'una nova versió del coronavirus al Regne Unit, reforçarà en aeroports i ports de l'Estat el control i verificació de proves PCR a les persones que procedeixin d'aquest país. En aquest sentit, l'executiu de Pedro Sánchez insisteix que defensarà «la necessitat d'adoptar mesures coordinades sobre els vols procedents del Regne Unit» en la reunió d'experts del mecanisme de la UE de Resposta Política Integrada a les Crisis (RPIC) que se celebrarà aquest dilluns a les 11.00.


«Espanya manté la seva postura que qualsevol decisió en aquest sentit ha de ser comú i evitar la unilateralitat», ha informat la Moncloa. A més, el govern recorda que, per a poder viatjar a Espanya, «és obligatori que tots els passatgers procedents de països o zones en risc es realitzi una Prova Diagnòstica d'Infecció Activa, PDIA, per a SARS-*Cov-2 en les setanta-dues hores prèvies a la seva arribada amb resultat negatiu».

França i Alemanya prohibeixen els vols al Regne Unit

Per la seva banda, altres països europeus ja han prohibit tots els vols amb origen al Regne Unit. França i Alemanya han suspès aquest diumenge els vols provinents del Regne Unit per frenar l'expansió de la nova variant de coronavirus.

Alemanya ha comunicat a través de la seva ambaixada a Londres que tots els vols quedaven prohibits a partir d’aquest mateix diumenge. Tot i això, quedarien exclosos els vols de repatriació i les seves tripulacions, els que siguin postals i de càrrega, i també aquells que transportin personal sanitari. Aquestes mesures es revisaran abans del pròxim 31 de desembre per veure l’evolució de «la nova mutació del coronavirus».

França, per la seva banda, ha cancel·lat els vols «tenint en compte el nou risc per a la salut» generat al Regne Unit. En aquesta ocasió la notícia es traslladava als ciutadans mitjançant Twitter, quan el primer ministre francès Jean Castex ha confirmat les noves restriccions. Tot i això, ha afirmat que estarà pendent de la seva «avaluació». França no es limitarà als vols i prohibeix qualsevol mena de mobilitat entre els països, encara que per ara aquestes restriccions només estaran vigents durant 48 hores.


Comentaris

envia el comentari