Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Huguet

Exdirigents d'ERC rebutgen participar en la manifestació de l'11-S

Ho han decidit després que l'ANC anunciés la seva intenció de no convidar representants polítics al seu acte | Consideren que l'entitat vol convertir la Diada en «un aquelarre contra els traïdors»

Huguet
Exdirigents d'ERC rebutgen participar en la manifestació de l'11-S | CatalunyaDiari.cat

 

L'independentisme continua immers en una guerra interna que sembla no tenir fi, fent cas omís a totes aquelles veus que, com feia ahir l'expresident Puigdemont, demanen recuperar la unitat entre les files sobiranistes. Amb tot, sembla que aquest propòsit està lluny de complir-se, com s'encarreguen de demostrar una vegada i una altra membres destacats de l'esfera política.

L'últim capítol de la telenovel·la del procés l'han protagonitzat diversos exdirigents d'ERC que, després de conèixer la intenció de l'ANC de no convidar representants polítics al seu acte de la Diada de Catalunya —quelcom que implica, bàsicament, que els polítics no tindran reservat un lloc destacat durant l'esdeveniment—, han decidit plantar l'11-S d'enguany.

Creu que volen convertir la Diada en un «aquelarre purificador»

El més dur dels militants ha estat, sens dubte, Josep Huguet, membre destacat de la formació republicana per haver estat conseller de Comerç, Turisme i Consum durant el govern de tripartit format per PSC, ERC i ICV entre els anys 2003 i 2006. En aquest sentit, l'exconseller ha lamentat que una «colla d'exaltats» vulgui convertir la Diada en un «aquelarre purificador contra els traïdors».

Però el republicà no s'ha quedat aquí, i ha llançat una contundent advertència als organitzadors de l'esdeveniment: «O bé abans de l'11-S aquesta música anti partits i especialment anti ERC s'atura, o bon vent», escrivia Huguet, contundent.

Contrast entre els membres d'ERC i els de JxCat

L'afirmació ha estat compartida per Anna Simó, també exdirigent del partit taronja i exvicepresidenta del Parlament, la qual va decidir compartir la publicació d'Huguet al seu compte de Twitter afegint-hi les següents paraules: «Fa dies que he pres la mateixa decisió, després de més de 30 anys».

L'actitud d'aquests militants d'ERC contrasta notòriament amb la resposta donada per alguns diputats de JxCat, com ara Aurora Madaula, que han mostrat públicament el seu respecte i la seva conformitat amb la mesura adoptada per l'ANC.

Les paraules d'Huguet incendien Twitter

Com no podia ser d'altra manera,  la piulada de l'exconseller de Turisme ha incendiat les xarxes socials, i ha aconseguit aglutinar una gran quantitat de comentaris. I, si bé n'hi havia que compartien les paraules del republicà, el cert és que la majoria d'observacions eren més aviat contràries a l'opinió d'Huguet.

També et pot interessar...