Quim Torra, president de la Generalitat

Els Comuns reclamen a Quim Torra eleccions anticipades

El president, per la seva banda, insisteix que no hi ha «cap motiu ni voluntat» de modificar el calendari electoral

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha exposat aquest divendres a la tarda a l'espai de diàleg amb el Govern, JxCat, ERC i PSC-Units un calendari per obrir una nova etapa a Catalunya que inclou la celebració d'eleccions entre l'abril i el maig. Després de la reunió, que ha durat una hora i quaranta minuts, Albiach ha explicat que el Govern va ser elegit en unes condicions diferents de les actuals i que defensen un avançament electoral perquè la ciutadania pugui elegir quin és l'executiu més adequat per obrir una «nova etapa».

Els comuns també demanen que els pressupostos, que ells mateixos estan negociant amb el Govern, es tramitin abans del març. Finalment, Albiach ha lamentat que encara no hi hagi un pla de treball ni un calendari consensuat per aquest espai de diàleg i que hagi acabat sense cap acord més enllà que el compromís de tornar-se a reunir, sense cap data concreta.

ERC prioritza el diàleg amb Sánchez

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha descartat eleccions avançades a Catalunya per ara, perquè la seva «prioritat»  és el diàleg i la negociació amb l'Estat. Així ho ha expressat en roda de premsa a Palau, després de la tercera reunió de l'Espai de Diàleg, on hi ha assistit el Govern, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP.

Sabrià també ha dit que espera que la taula de diàleg entre el Govern i la Moncloa arribi de manera «immediata». El dirigent dels republicans ha remarcat l'aposta pel diàleg tot i produir-se en un entorn de «judicialització» i «repressió». ERC portarà a la negociació amb el govern espanyol l'amnistia i l'autodeterminació com a mecanismes per a resoldre el conflicte polític.

Torra s'oposa a avançar eleccions

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat als partits que han assistit a l'Espai de Diàleg que no hi ha «cap motiu ni voluntat» d'avançar eleccions. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa a Palau posterior a la reunió entre l'executiu, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP, aquest divendres a la tarda.

La consellera de Presidència ha celebrat que tots els participants de la trobada  hagin coincidit en constatar que hi ha un «conflicte polític». Torra també ha exposat a la reunió que defensarà l'autodeterminació i la fi de la «repressió» a la taula de negociació amb l'Estat. Per últim, Budó ha explicat que Torra ha desbloquejat la seva agenda per «prioritzar» la reunió que ha de celebrar amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez.

També et pot interessar...