Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Turull i Sánchez passen pel costat de Rivera al Congrés

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Carmen Calvo i Albert Rivera van demanar-ho ahir al Congrés

Turull i Sánchez passen pel costat de Rivera al Congrés
Turull i Sánchez passen pel costat de Rivera al Congrés | Twitter

 

Era un secret a veus i, finalment, la fiscalia ha acabat emetent la seva directriu sobre els presos: en demanarà la suspensió. Tal com ja va insinuar Carmen Calvo i va demanar Rivera al Congrés, el Suprem haurà de valorar ara si suspèn l'activitat dels presos encausats al Congrés dels Diputats. 

 

Els fiscals discrepaven sobre la solució final

Amb tot, i tal com la fiscalia ha recordat a l'òrgan superior de Justícia, els presos escollits com a Diputats ja estarien suspesos arran l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal, que s'aplica de manera automàtica en aquests casos. Així les coses, resulta totalment innecessària la intervenció de la Mesa del Congrés, que ja no haurà de determinar si aprova la suspensió d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez.

Al llarg dels últims dies, tots els fiscals que estan adscrits al cas —en total, en són 4— han mantingut un diàleg intens on han valorat les diverses opcions que tenien, ja que arribar a una postura comuna no ha resultat una tasca fàcil. Finalment, la decisió que han pres ha estat la de prendre ells mateixos la mesura, sense haver d'esperar a la pronunciació de la Mesa del Congrés.

 

La situació dels presos, el principal motiu de la suspensió

La socialista i recentment nomenada presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha fet patent aquest mateix dimecres que tot apunta, doncs, que els diputats presos acabaran sent suspesos degut a la dificultat que presenta la seva situació, la qual impedeix que puguin exercir amb normalitat les funcions que haurien de complir a conseqüència de la seva nova condició. 

En aquest sentit, Batet ha destacat que la normativa recollida tant a la Llei d'Enjudiciament Criminal com en el Reglament del Congrés dels Diputats resulten molt clares al respecte. Malgrat això, també ha volgut demanar que es respectin els temps i que ningú s'avanci als esdeveniments fins que la Mesa de la Cambra es manifesti al respecte.

També et pot interessar...