Aquesta serà la segona vegada que la CCMA salta a la palestra pels fets de l'1-O

La Fiscalia demana imputar la cúpula de la CCMA per organització criminal

El Ministeri Públic vol processar Vicent Sanchis, actual director de Televisió de Catalunya, entre d'altres

La Fiscalia ha sol·licitat aquest dimecres la imputació per un suposat delicte d'organització criminal de la cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i també altres càrrecs del Govern cessat  amb l'aplicació de l'article 155. El Ministeri Públic ha enviat un escrit a la titular del jutjat 13 de Barcelona, on s'està investigant l'organització del referèndum.

L'objectiu d'aquest escrit és que es processi per delicte d'organització criminal Antoni Molons, secretari general de difusió de la Generalitat; els responsables del Diplocat; la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director de màrqueting i vendes de la CCMA, Martí Patxot, entre d'altres.

Segons l'escrit, el codi penal i la jurisprudència del Suprem descriuen l'organització criminal com un grup de persones amb una jerarquia i unes funcions determinades.  La fiscalia defineix a través de la interlocutòria de processament una estructura piramidal en el relat dels fets que tenen a veure amb la preparació de l'1-O, i en última instància, la declaració d'independència.

Una proposta de VOX

Així doncs, es vol imputar d'un nou delicte a la trentena de persones que estan sent investigades en el jutjat 13 de Barcelona per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, mentre que ja estan sent processats pels delictes de malversació, prevaricació, revelació de secrets  i desobediència. El delicte d'organització criminal, de moment només havia estat proposat pel partit polític ultradretà, VOX.

També et pot interessar...