La Fiscalia s'oposa a la petició de Junqueras de deixar «en suspens» la sentència a l'espera del TJUE

El ministeri creu que perjudicaria a la resta d'acusats | Considera «il·lògic i absurd» deixar fora del dictat només a un dels acusats

Junqueras al Tribunal suprem
La demanda de Junqueras ha estat denegada per part de la Fiscalia  | Cedida

La Fiscalia s'ha oposat a la petició de la defensa d'Oriol Junqueras de deixar «en suspens» la sentència de l'1-O al Tribunal Suprem a l'espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) resolgui la pregunta prejudicial sobre la seva immunitat com a eurodiputat electe.

No deixarà fora del dictat a només un dels acusats

A l'escrit, el ministeri públic argumenta que suspendre el dictat de la sentència implicaria per a la resta d'acusats «un notable perjudici derivat de la dilació de l'obtenció d'una sentència ferma». La fiscalia afegeix que també seria «il·lògic i absurd» deixar fora del dictat del tribunal només un dels acusats i pronunciar-se més endavant sobre Junqueras.

A més, el ministeri públic afirma que la sentència ja és «ineludible» perquè la sentència «està en una fase molt avançada, probablement en la seva fase de redacció final». La fiscalia considera que, en qualsevol cas, la resposta del TJUE podria «afectar l'execució» de la sentència però no pot deixar en suspens la sentència en si.

Cal recordar que el líder d'Esquerra Republicana va ser escollit pels ciutadans com a membre del Parlament europeu en les passades eleccions el mes de maig. Tot i això, no ha pogut recollir l'acte d'eurodiputat per ordre del Suprem, motiu per al qual va plantejar la qüestió al tribunal de Luxemburg.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Sempre no, dons un dia serà si I no perquè ho volguin però en aquesta vida hi haurà un gran día que sigui Ben aviat. No perdono no oblido

envia el comentari