Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya

Neix Força Catalunya, un nou partit independentista que es presentarà a les eleccions

La formació s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials

Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya
Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per dirigir-se a Madrid | ACN

Catalunya es prepara per a les noves eleccions autonòmiques que, si bé encara no se sap amb exactitud quan seran, han activat les maquinàries dels partits per a la cerca dels seus candidats i els moviments soterrats per a la futura confecció de les llistes. També s'ha donat peu a la formació de noves candidatures: algunes formacions es troben en procés d'aliança, mentre que d'altres, fins i tot, s'estan creant de bell nou.

Força Catalunya, un nou partit independentista

És el cas de Força Catalunya, el partit de nova creació que ja ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions amb Santiago Espot, líder de moviments independentistes identitaris com  Catalunya Acció o el Moviment Identitari Català. El 2010 es va integrar en la candidatura de Solidaritat Catalana per la Independència liderada per Joan Laporta.

Espot, molt crític amb la deriva actual dels partits sobiranstes, representa l'ala més radical de l'independentisme. «Fundar un Estat català és acceptar que podria matar per defensar l'Estat. Estem preparats? Si no és així, sempre serem espanyols. Quina desgràcia!», deia Espot  en un dels seus darrers vídeos. Aquesta mateixa setmana presentaven el seu comunicat de presentació, que il·lustra molt bé el tarannà del partit:

Diverses opcions independentistes les properes eleccions

Les eleccions catalanes d'enguany tindran més opcions de caràcter independentista que mai. A banda de JxCat —sigui en la forma que sigui—, ERC i la CUP; també comptaran amb Primàries i amb una altra força de línia molt similar a Força Catalunya: el Front Nacional de Catalunya.

També et pot interessar...