Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.

Forcadell irromp en campanya: "Tenyim de groc el mapa municipal»

L'expresidenta del Parlament ha enviat una carta des de la presó al míting d'ERC a Sabadell, que ha llegit el seu marit

Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.
El marit de Forcadell s'ha encarregat de llegir la carta que la seva dona ha enviat des de la presó | Cedida

Carme Forcadell, ha irromput per primer cop en la doble campanya electoral del 26-M en un míting d'ERC a Sabadell, al Vallès Occidental. L'expresidenta del Parlament ha escrit una carta des de la presó, que ha llegit el seu marit, Bernat Pagueroles, on ha fet una crida a «tenyir de groc el mapa municipal del país» el pròxim diumenge per fer «un pas importantíssim» cap a la construcció d'una república, que ha definit com a «necessària i inevitable».

Forcadell ha recordat la importància per al republicanisme de les eleccions municipals de 1931 i  ha plantejat ara el 26-M com  un nou «plebiscit» per «demostrar a l'Estat que és impossible governar sense escoltar Catalunya».

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

L'assessor de Forcadell en xarxes socials declara al judici

Un assessor del gabinet de la Presidència del Parlament que gestionava les xarxes socials de Carme Forcadell quan ocupava el càrrec, Jordi Martínez, ha declarat aquest dilluns al Tribunal Suprem que publicava tuits al compte de l'expresidenta que no sempre estaven validats per ella.

És el cas, per exemple, d'un tuit publicat l'1-O, en què es donava les «gràcies a qui havia fet possible la jornada» que, segons Martínez, tenia la voluntat de «donar les gràcies a les persones que havien anat a votar» i no a qui «havia impedit que es complís una ordre judicial», com li ha preguntat la fiscalia. Alguns dels tuits de Forcadell estan inclosos en la causa.

  

«Moltes vegades jo li deia que faria un tuit sobre un tema, em donava el vistiplau i jo feia la frase i la foto i publicava el tuit», ha dit. «A vegades, si la situació es donava, li passava el tuit i el validava, i a vegades, per la rapidesa amb què s'havia de validar el tema, si no tenia capacitat de validar-ho, el tirava directament», ha explicat. Aquest últim cas va ser el del tuit tirat l'1-O, ha explicat Martínez. «No era una regla general, era en funció del moment en què estaves», ha afegit. 

D'altra banda, l'exsecretari nacional de l'ANC, Ricard Gené, ha destacat el caràcter «pacifista» de l'entitat des dels seus inicis i ha remarcat que la funció de Forcadell era «representativa» i no «executiva».

  

També et pot interessar...