Carles Puigdemont en una sessió al Parlament Europeu el 14 de gener de 2020

Forn aposta perquè JxCat i PDECat continuïn junts

L'exconseller diu que no pot entendre que JxCat no es pugui compartir amb qui ha compartit tantes lluites

L'exconseller Joaquim Forn ha reclamat que s'apartin els «interessos particulars» i es posin per davant els «interessos del país» en la reordenació de JxCat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que no pot entendre que no es pugui compartir el projecte de JxCat amb el PDeCat, partit que ha definit com la seva gent i amb qui ha compartit tantes lluites. «Jo no em sento separat de David Bonvehí, de Marc Castells o de Ferran Bel. És gent amb qui sempre he treballat. M'agradaria anar junts», ha dit en referència a la direcció del PDeCat, que rebutja que la seva formació quedi diluïda dins del nou partit de  Carles Puigdemont. D'altra banda, ha fet una crida a la «unitat d'acció» de l'independentisme tot i les discrepàncies estratègiques.

«Les diferències són mínimes. L'important és que tots compartim l'objectiu final. Apartem les estratègies personals i de partit i situem l'objectiu i com ho fem per acostar-nos. És legítim que tothom tingui les seves aspiracions però al final s'ha de prioritzar els objectius del país», ha defensat en referència a la «unitat d'acció» de l'independentisme.

Forn també es mulla sobre el judici a Trapero

Pel que fa al judici contra Josep Lluís Trapero i la cúpula dels Mossos per l'1-O, l'exconseller d'Interior ha dit que li agradaria que es rehabilités Trapero de les seves funcions i pogués continuar la seva carrera professional. «Una altra cosa és que ell ho vulgui», ha afegit. Per a Forn, fins i tot la seva inhabilitació seria una cosa injusta i ha defensat que objectivament només es pot contemplar l'absolució dels acusats. Forn a admès que ja s'havia plantejat deixar la política i que, per tant, per a ell la inhabilitació no és una tragèdia. En aquest sentit, ha dit que no seguirà en l'àmbit de la política i ha descartat formar part d'una llista electoral o de partit quan s'acabi la seva inhabilitació.

L'exconseller assegura que està «molt fort» i que manté amb fermesa les seves conviccions ja que va complir un somni que tenia des de jove. «Estic content del que vaig fer i no me'n penedeixo», ha dit en referència a l'1-O. I pel que fa al tercer grau, que està pendent de ser ratificat pels Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, Forn ha dit que els polítics presos són conscients que el Tribunal Suprem podria acabar tombant el tercer grau i que llavors passarien una altra vegada al segon.