El president del Govern, Quim Torra, amb mascareta durant una reunió de JxCat al Parlament

El Govern facilitarà una ajuda de 300€ a cada família que tingui un fill en quarantena

Servirà com a suport al pla 'Me Cuida' impulsat pel govern espanyol

El pla del govern espanyol 'Me Cuida' per ajudar als familiars que tingui un fill o filla en quarantena ha estat criticat pel conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, que ha assenyalat que el que s'aconseguirà és «enxamplar la bretxa salarial» entre homes i dones. 

En el pla impulsat pel govern espanyol s'obliga que el familiar que té un sou més baix sigui el que demani els permisos per cuidar al menor en situació de quarantena. Chakir ha manifestat que afectarà la dona perquè, per estadístiques, «continua sent qui menys cobra». El conseller també ha recordat que és l'empresa qui ha de concedir o no la baixa i que en situacions com aquestes caldria un «aïllament immediat», segons recull 'El Nacional'.

'Me Cuida' tampoc té en compte el problema que suposarà per a les famílies monoparentals i és per això que des del Govern s'ha decidit posar en marxa un pla que serveixi de suport complementari a l'impulsat pel govern espanyol.

Un ajut de 10 milions d'euros

Així doncs, la Generalitat ha decidit destinar 10 milions d'euros d'ajuda per aquelles famílies que tenen precarietat econòmica o vulnerabilitat social i que per tant no puguin resoldre la situació pel tipus de contracte. Parlem de contractes intermitents o de curta durada o aquells que no tenen accés a la baixa per incapacitat temporal, entre d'altres. D'aquesta manera, cada família que ho pateixi rebrà un ajut de 300 euros per quarantena que hagi de fer.

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat a pares i mares que posin fi a «la por» a no demanar els drets laborals que tenen pensant que poden perdre la feina si reclamen la seva baixa i exigeix que les quarantenes es puguin complir.

És per aquests motius que des del Govern es proposa aplicar als pares i mares, que tinguin algun fill o filla en quarantena, el mateix criteri que aquelles persones que pateixen un confinament perimetral. El document que recull aquestes peticions s'enviarà als ministres espanyols que s'encarreguen de la gestió de Sanitat, Educació, Treball i Seguretat i Inclusió, segons recull el mitjà citat.