Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La germana de Guardiola, de nou delegada del Govern als Països Nòrdics

Francesca Guardiola, ja va exercir durant mig any, fins que va ser cessada per l’aplicació de l’article 155

Francesca Guardiola torna a ser delegada del Govern als Països Nòrdics
Francesca Guardiola torna a ser delegada del Govern als Països Nòrdics | ACN

 

El Govern ha tornat a nomenar la santpedorenca Francesca Guardiola, germana de l'entrenador del Manchester City, Josep Guardioladelegada de la Generalitat als Països Nòrdics, càrrec que ja va tenir però del que va ser cessada l'octubre del 2017 després de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Va ser delegada del Govern als Països Nòrdics, amb seu a Copenhaguen, des de l'abril de 2017 fins a l'octubre del mateix any. Des de l'abril de 2018 fins ara ha estat cap d'àrea a l'Oficina d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea del Parlament de Catalunya, on ha participat en l'elaboració del Pla d'Acció Exterior del Parlament de Catalunya.

La llarga trajectòria de Francesca Guardiola

Guardiola compta amb una llarga trajectòria a l’Administració pública. Entre 2016 i 2017 va ser directora de Relacions Instrumentals d'ACCIÓ Trade & Investment, l'agència per la internacionalització de l'empresa catalana del Govern.

Abans, del 2015 al 2016, va ser directora general de Relacions Exteriors de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, i sub-directora general de Relacions amb la UE de 2011 a 2015. A més, ha estat cap de Protocol i Relacions Públiques del Departament d'Educació entre 2003 i 2006. Va ingressar a la funció pública del Parlament de Catalunya el 1985, després d'haver treballat a l'Ajuntament de Manresa des del 1979.

Ha participat i ha estat membre del Consell d'Administració d'ACCIÓ (Agència de Suport a l'Empresa Catalana,) en representació de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, durant els anys 2013-2015.

Francesca Guardiola va rebre la Medalla al Mèrit dels Mossos d'Esquadra
Francesca Guardiola va rebre la Medalla al Mèrit dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Distingida amb la Medalla al Mèrit

Va ser distingida per la Medalla al Mèrit dels Mossos d'Esquadra (2015) per la seva col·laboració i qualitats professionals en el desenvolupament d'un protocol d'actuació amb l'Àrea de Cooperació Internacional de la Policia de Catalunya. 

Cal destacar que entre els anys 2006 i 2011 fou cap d'Àrea a l'Oficina de Relacions Institucionals del Parlament de Catalunya on, entre altres responsabilitats, va impulsar i desenvolupar un projecte innovador: Programa Empresa i Parlamentaris. A partir d'aquest programa, els diputats i les empreses catalanes desenvoluparen un seguit d'activitats conjuntes per a l'intercanvi d'idees i experiències en els àmbits respectius.