URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Buch diu que la mobilitat es restringeix als municipis també durant la fase 1

Ho ha dit aquest dijous al migdia, en roda de premsa

El president Torra i el conseller d'Interior Miquel Buch.
El president Torra i el conseller d'Interior Miquel Buch, en una imatge d'arxiu. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquest dijous, 7 de maig, que durant la fase 1 la mobilitat queda restringida als municipis, una norma que ha sorprès perquè fins ara es creia que, amb aquesta fase, s'obria la mobilitat regional. Segons havia explicat el govern espanyol feia uns dies, en aquesta fase es permetien els desplaçaments a l'interior de la unitat de referència —la província, o en el cas de Catalunya, la regió sanitària.

Buch alerta que es mantindran les restriccions de moviments a escala municipal

El conseller Buch ha subratllat aquest dijous, però, que la mobilitat a les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que amb tota probabilitat dilluns passaran a la fase 1, mantindran la restricció de moviments a l'interior del propi municipi. Ara caldrà veure si, efectivament, l'ordre segueix el criteri exposat per Buch o pateix alguna rectificació per part de l'executiu espanyol.

Govern i institucions municipalistes creen una taula bilateral per impulsar la reactivació econòmica

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la creació d'una taula bilateral amb institucions municipalistes i diputacions per impulsar la reactivació econòmica i social del país. En un comunicat de Presidència, el Govern explica que aquesta taula tindrà en compte el 'Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya' que han presentat les entitats municipalistes i Torra l'ha definit com un «excel·lent punt de partida» per treballar conjuntament.

En aquest sentit, ha promès «màxima cooperació institucional» i «absolut respecte a les competències» en una reunió que ha mantingut aquest dijous per videoconferència amb representants del món local. Segons Torra, a la taula bilateral es tindran presents «tots els diferents accents» amb l'objectiu d'aconseguir «grans consensos» per impulsar la reactivació econòmica i social.


Comentaris

envia el comentari