Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic

El Govern ho confirma: l'àrea de Barcelona no entrarà en fase 1 dilluns

La consellera de Salut explica que es vol arribar a les 13.000 proves PCR diàries

Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
El Govern ho confirma: l'àrea de Barcelona no entrarà en fase 1 dilluns | CatalunyaDiari

La consellera de Salut, Alba Vergés ha afirmat que «segurament hi haurà diferències» en el desconfinament i ha apuntat que l'àrea de  Barcelona no entrarà en fase 1 l'11 de maig. «Potser no per l'11, però una mica més endavant ens podríem plantejar alguna cosa» ha dit en declaracions a TV3. La consellera ha explicat que ahir van començar a treballar en la proposta que presentaran al Ministeri de Sanitat dimecres, basada en regions sanitàries.

Ha afegit que aquesta no implica aïllar només Barcelona ja que ha assegurat que «el que preocupa per Barcelona preocupa per l'àrea metropolitana en general». D'altra banda, ha detallat que es vol arribar a les 13.000 proves PCR diàries –ara se'n fan unes 5.000- i que el programa Orfeu hi contribuirà.

Requisits per passar a la fase 1

Ahir dilluns va començar la fase zero a tot el país, amb excepció de les illes de Formentera, Gomera, La Graciosa  i del Hierro, que ja es van endinsar a la fase 1.

A més de la proposta que han d'enviar abans del 6 de maig per tal de passar de la fase 0 a la fase 1, les comunitats autònomes tenen l'obligació de proporcionar a Sanitat tota la informació requerida i de complir amb els següents requisits:

  • Disposar o tenir accés o capacitat d'instal·lar, en un termini màxim de cinc dies, entre 1,5 i 2 llits de Cures Intensives per cada 10.000 habitants.
  • Disposar o tenir accés o capacitat d'instal·lar, en el mateix termini, entre 47 i 50 llits per a malalts aguts per cada 10.000 habitants.