El Govern destinarà 100 MEUR a apujar el sou dels funcionaris un 0,9%

Polítiques Digitals diu que encara no han decidit si faran canvis als complements del sou que depenen de la Generalitat

Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern. | ACN

El Govern destinarà 100 milions d'euros a la pujada del 0,9% del sou base dels treballadors públics decretada per l'Estat. Segons ha avançat l''Ara' i han confirmat fonts del Departament de Polítiques Digitals, aquest increment depèn únicament del govern central, ja que és l'executiu espanyol qui decideix modificar el sou base dels funcionaris (la Generalitat està obligat a replicar-la).

Pel que fa als complements (la part que depèn de la Generalitat), Polítiques Digitals diu que encara no s'ha decidit si es faran canvis. Portaveus del departament informen que primer cal que s'aprovi la llei per donar llum verda als Pressupostos Generals de l'Estat i, posteriorment, negociar les modificacions amb els sindicats.

Un augment de sou enmig de la pandèmia que ha aixecat fortes crítiques

La decisió del govern espanyol d'apujar el sou dels funcionaris en plena pandèmia ha aixecat fortes crítiques per les diferències de les retribucions mitjanes públiques i les privades. A les xarxes socials s'hi han vist queixes de tota mena:

La decisió, doncs, ha indignat molt el col·lectiu dels autònoms ja que es dona la mateixa setmana que hi ha hagut una forta polèmica per les ajudes insuficients que ha facilitat la Generalitat a aquest col·lectiu: per valor de 2.000 euros i només als 10.000 primers que presentessin sol·licituds, quan a Catalunya hi ha gairebé 550.000 autònoms. 


Comentaris

envia el comentari